Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravo i pravda

Zviždačica iz dugoreške bolnice osuđena, kazna 5000 kuna

perusic03_dog_221010
Domink Grgurić/PIXSELL
24.10.2010.
u 14:07

Zbog klevete Marija Perušić ravnateljici Herti Belobrajdić mora isplatiti svojih 30 dnevnih dohodaka

Marija Perušić kriva je zbog klevete i mora ravnateljici Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa Herti Belobrajdić platiti svojih 30 dnevnih dohodaka, odnosno 5.100 kuna. Tako je u ponovljenom postupku u Općinskom sudu u Karlovcu odlučila sutkinja Marija Živčić.
Zviždačicu M. Perušić ravnateljica dugoreške bolnice tužila je nakon što je Ministarstvu zdravstva uputila dopis u kojem upozorava na nepravilnosti u radu te ustanove u razdoblju od 2004. do 2008. godine.

Nisam nikoga klevetala
– Ne osjećam se krivom i žalit ću se na presudu. Obavljala sam svoju građansku dužnost i po Ustavu ukazala na nepravilnosti koje su se događale u bolnici. Nije mi bila namjera nikoga oklevetati – kazala je Marija Perušić.
U to je vrijeme radila kao tajnica bolnice, a potom je premještena na mjesto referenta za zaštitu od požara. Već je bila nepravomoćno osuđena za klevetu, ali je Županijski sud predmet vratio u Općinski sud. Saslušano je osamnaest svjedoka, među kojima su bili osam liječnika iz bolnice i glavne medicinske sestre. Stali su u obranu ravnateljice H. Belobrajdić i ustanove u kojoj rade, te u svojim iskazima tvrdili da nema ničega spornog u poslovanju.
Marija Perušić najprije se branila sama, ali ju je u ponovljenom postupku branio odvjetnik Željko Županić. Zbog obveza bio je spriječen nazočiti jučerašnjoj glavnoj raspravi. Međutim, M. Perušić odlučila je da se glavna rasprava održi bez njega, jer nije očekivala da će presuda biti odmah donesena. No, kako slijedi žalba, sudska trakavica u tom će se slučaju nastaviti.

Samo ju je ravnateljica tužila

Marija Perušić u svojoj je obrani napomenula da su svjedokinje Anđelka Rubeša, Ana Borovac, dr. Marija Vitas, dr. Majda Grgurić i Jadranka Klekar ispred Samostalnog sindikata uslužnih djelatnosti potvrdile da je govorila istinu, a ne klevetala. Nju je tužila samo ravnateljica Herta Belobrajdić, za razliku od Ivana Grgurića, kojeg je čak šest osoba tužilo za klevetu. I on je 25. siječnja 2007. pisao Ministarstvu zdravstva da bi zaštitio svoju suprugu od mobbinga i također ukazao na nepravilnosti u radu dugoreške bolnice. Nova rasprava u slučaju u kojem ga je tužila dr. Mihalić očekuje ga 15. studenoga.

Komentara 4

Avatar m_m
m_m
16:04 24.10.2010.

Poruka sutkinje je jasna ...

stara ćurka
13:58 25.10.2010.

Tako je to u našoj pravnoj državi!!!!! Tko istinu svira, gudalom ga po prstima tuku! Naša Hertica je poštenjačina, nema šta! Ha,ha,ha

TI
tintilinic100
21:59 26.10.2010.

Nema veze da li je gospodja poštenjačina ili nije, bitna je samo jedna stvar. U svakoj ustanovi, u svakoj državi, ima nepravilnosti. Onaj tko radi taj i griješi. Samim time što su svi potvrdili da nema nepravilnosti dosta govori o tome kakvo je stanje u bolnici. U mojoj firmi ima nepravilnosti ali da me tko pita rekao bih da nema. Jel kužite priču?? Ali naše je pravosudje takvo. Ako znaš da si u pravu izgubit češ parnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije