Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije realna

Županijski HDZ: Lovrić Merzel više se ne snalazi u ulozi županice

hdz
Željko Gašparović/VLM
29.11.2012.
u 17:39

Nalazimo se na 17. mjestu u RH po ostvarenim projektima financiranim iz bespovratnih sredstava EU-a. Dok susjedne županije imaju više od 20 eura po glavi stanovnika dobivenih sredstava, naša županija ostvarila je tek 5 eura, kažu iz HDZ-a

Kako se da zaključiti iz riječi čelnika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, županica Marina Lovrić Merzel više se ne snalazi u vođenju županije. Prozivaju je za nerealno planiranje proračuna za sljedeću godinu, a zamjeraju i da si prisvaja zasluge i projekte u kojima županija nije sudjelovala. Kako su kazali na današnjoj konferenciji za novinare, zasmetalo ih je što se rebalansom za 2012. smanjuju porezni prihodi, a planom proračuna povećavaju za 2013. godinu.

– To nije napravio nitko u državi, osim županice. Radi se o neozbiljnom i neodgovornom planiranju županijskog proračuna. Uz takve promašaje, županica kontinuirano prisvaja i tuđe projekte kao svoje, svojatajući privatna ulaganja u projekte koje predstavlja kao županijske. S druge strane nema suradnje oko kapitalnih projekata s gradovima i općinama u županiji, rekao je Antun Vidaković, predsjednik županijskog HDZ-a. I Mijo Šepak, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u županijskoj skupštini prigovorio je zbog proračuna. Smatra da je neostvariv te da se smanjuju sredstva za razvoj gospodarstva i socijalne obveze, dok se s druge strane osnivaju novi savjeti i pročelnička mjesta u županiji.

– Županija se nalazi na 17. mjestu u Hrvatskoj po ostvarenim projektima financiranim iz bespovratnih sredstava Europske unije. Dok susjedne županije imaju više od 20 eura po glavi stanovnika dobivenih sredstava, naša županija ostvarila je tek 5 eura, istaknuo je Ivo Žinić, kandidat za župana na sljedećim izborima za lokalnu samoupravu.

>>Županica Lovrić Merzel HDZ-u otela partnere HSLS i HSU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije