Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lastovo

Županija nas je deblokirala novcem namijenjenim deponiju

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
26.09.2018.
u 06:50

Na račun Općine Lastovo Dubrovačko-neretvanska županija uplatila je gotovo 400.000 kuna, račun je deblokiran, ali problemi nisu riješeni

– Račun je deblokiran, ali nemamo čime nastaviti uredno poslovati niti isplatiti plaće i nagomilane račune. Osim toga, kada smo dobili izvode i strukturu transferiranog novca, pao sam u nesvijest. Istina je da je 200.000 kuna izvanredne pomoći, ali 100.000 kuna namijenjeno je deponiju i 100.000 kuna za radove na pomorskom dobru. U ponedjeljak je blokada iznosila 400.000 kuna, sav je novac “pojela” i ja se sada pitam kako ću prikazati troškovnike za te projekte unaprijed dogovorene sa Županijom kojih na računu nema – izjavio je Leo Katić koji tvrdi da nije podmiren ni cijeli iznos ovrhe.

– Ništa se nije promijenilo, osim što nam je račun deblokiran i na njemu je 5000 kuna – kaže Katić.

Iz Županije napominju kako je sadašnje općinsko vodstvo, premda nije odgovorno za ovrhu, propustilo ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine, a koje je pravo imalo po članku 244. Ovršnog zakona. Riječ je o dugu iz 2011. koji je Općina platila, ali na pogrešan račun jer je naknadno doznala da je tražbina prepuštena drugoj pa trećoj tvrtki koja je dobila sudski spor i pokrenula ovrhu.

– Mi smo intervenirali uplativši novac za Dječji vrtić i osigurali nastavak njegova rada, pomogli smo deblokadom iako je sve to odgovornost Općine. U ovom trenutku ne možemo pretpostaviti zašto sada deblokada ne odgovara Općini, koja je sama tražila – izjavio je Nikša Miletić, glasnogovornik Dubrovačko-neretvanske županije.

Načelnik Katić tvrdi da nije istina da se nisu pozvali na članak 224., pokrenuli su i reviziju postupka i iskoristili sve pravne mogućnosti, ali to ne odgađa ovrhu. Protiv Mire Maričevića, načelnika za čijeg je mandata pogrešno uplaćeno pola milijuna kuna, podnijeli su kaznenu prijavu.

>> Pogledajte video i saznajte što je obitelj pronašla dok je pretraživala rijeku

Ključne riječi

Komentara 4

VI
Vito
08:03 26.09.2018.

Iz Županije napominju kako je sadašnje općinsko vodstvo, premda nije odgovorno za ovrhu, propustilo ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine, a koje je pravo imalo po članku 244. Ovršnog zakona. --- Načelnik Katić tvrdi da nije istina da se nisu pozvali na članak 224. ::: Jeste li "nešto" primjetili u njihovim izjavama???

VI
Vito
08:07 26.09.2018.

PITANJE Županiji, Načelnicima, Pravnicima, Ministru "Mariću" (mariti znači brinuti): Zašto krivo uplaćeni novac nije "automatizmom" vraćen uplatitelju??? __ Ah, da odgovor je sam po sebi jasan: na vlasti 2011. godine je bila pljačkaška organizacija pred sudom osuđena za pljačku Hrvatske. __ Ista organizacija je i danas na vlasti

BL
bljak007
07:30 26.09.2018.

Pljačkaška posla. Umjesto da je novac vraćen i uplaćen na pravi žiro račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije