Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka iz Mađarske

Zsolt Hernádi neće biti izručen Hrvatskoj!

Zsolt Hernadi
Screenshot/Interpol
07.10.2013.
u 16:28

Državni tužitelj provjerio je uvjete koji se moraju ispoštovati prema europskom uhidbenom nalogu koji je stigao iz Zagreba te zaključio da nalog u ovom slučaju ne vrijedi.

Predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernádi neće biti izručen Hrvatskoj. Tako je danas poslijepodne odlučio mađarski sud.

Državni tužitelj provjerio je uvjete koji se moraju ispoštovati prema europskom uhidbenom nalogu koji je stigao iz Zagreba te zaključio da nalog u ovom slučaju ne vrijedi. Prema Zakonu o pravosudnoj suradnji s državama članicama EU, čiji je europski uhidbeni nalog sastavni dio, zahtjev za izručenje odbija se ako je već provedena istraga u konkretnom slučaju te ako u istrazi nisu nađeni elementi kaznenog djela, objavili su iz mađarskog suda.

Podsjetimo, mađarsko pravosuđe provelo je istragu protiv Hernadija zbog optužbi o davanju mita te ih je odbacilo, a rezultate istrage poslalo u Zagreb.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u Luxembourgu je komentirao odluku mađarskog suda da neće Hrvatskoj izručiti Hernadija.

– Ne, neću ga komentirati. Već sam danas rekao da su sva postupanja po europskom uhidbenom nalogu u nadležnosti pravosudnih tijela tako da će biti onako kako odluči nadležni sud – kratko je komentirao Miljenić.

>>Čime bi Hernadi po našoj mjeri bio iznimka?

>>Mađari ponovo odbacili prijedlog USKOK-a za ispitivanje Hernadija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije