Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Zračnom puškom pogodio dječaka

Pogođen dječak, zračna puška (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/3
18.06.2012.
u 10:39

Muškarcu (72) oduzeti su zračna puška i streljivo i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu

 

Smiljan Kos (12) igrao se s bratićem Josipom pokraj kuće kad ga je u rame pogodio metak. Osjetio je bol sličnu onoj od uboda pčele. Metak iz zračne puške odbio se od kože, ostavivši ranu. Šiknula je krv.

- Ja i bratić Josip počeli smo vikati u pomoć. Nismo znali što se dogodilo, mislio sam da me nešto ugrizlo - kaže Smiljan. Otac ga je odvezao u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je dječak lakše ozlijeđen. Nije bilo potrebe za operativnim zahvatom, a nakon što je rana sanirana, liječnik mu je propisao antibiotike. Incident koji se dogodio u subotu oko 16.30 sati u Čakovcu, u Ulici Stiper, u šumarku između Totovca i Vularije kod Čakovca, kulminacija je očito višegodišnje netrpeljivosti 72-godišnjaka prema susjedima. Prema policijskom izvješću, iz dvorišta svoje obiteljske kuće 72-godišnjak je iz zračne puške ispalio jedno streljivo prema dvojici dječaka koji su se igrali u susjednom dvorištu. Starcu je policija oduzela zračnu puška i streljivo, i protiv njega podići će kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju.

- Susjed nam godinama radi probleme. Je li to zbog toga što smo Romi, ne znam. Mi njemu ništa ne činimo nažao. Prijeti nam, viče, psuje, a pred Uskrs je tu blizu ostavio ručnu bombu koju je pronašla teta Darinka - kaže Smiljanov očuh Josip Šerkezi (28). Obitelj se prije devet godina tu doselila iz Slovenije, k rodbini koja tu živi već 30-ak godina. - Sad je digao ruku na našu djecu. Ne znam što mu je, je li bolestan ili šta. Ako ovako nastavi, dati ćemo ga na sud. Što da je malog u oko pogodio? - uplašena je teta Darinka Horvat. Do izjave susjeda nismo upjeli doći jer ne izlazi iz kuće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije