Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život je maskenbal

Zorin dom okupirale žabe, zečevi, klizači, strašila, spidermani...

maske2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIxsell
1/8
13.02.2013.
u 12:00

Maštovite kostime su zajedničkim snagama izradile tete, djeca i njihovi roditelji koji su uložili puno truda, znanja i dobre volje

Mi smo mali zečevi, a oni se kreću ovako – skakutali su na pozornici Gradskog kazališta Zorin dom mališani Dječjeg vrtića Ledo i zaradili veliki pljesak. Prodefilirale su još brojne grupe, oko 650 predškolaca svih karlovačkih vrtića na najvećoj karnevalskoj fešti.

Po prvi puta dječji je maskenbal održan u karlovačkom kazalištu što se pokazalo kao pun pogodak. Ravnatelj Srećko Šestan uz pomoć poznatog glumca Peđe Gvozdića napravio je sjajan ugođaj.

 Šesta rijeka

 – Koliko u Karlovcu ima rijeka? Svi kažu četiri, a ja sam za broj šest. Peta je ona pivska, a šesta smo mi Riječani, koji smo došli u vaš grad i donijeli malo tamošnjeg karnevalskog štiha – poručio je Šestan. Za razliku od nekih drugih gradova Karlovac nema baš takvu karnevalsku tradiciju. Ostalo je sve samo na dječjem maskenbalu, ali ovaj pilot projekt pokazao je da ima mogućnosti za poboljšanja.

 Zanimljivi likovi

 Odgojitelji, djeca i njihovi roditelji potrudili su se izraditi maštovite kostime. Tako su djeca sportskog vrtića Gaza i njihove tete pokazali da će neki od njih jednog dana biti olimpijci. Kao pravi, vješti klizači poručili su svima koliko je važno baviti se sportom.

Iz Grabrika su stigla strašila, ali ona dobra, koja su svim posjetiteljima izmamila osmijeh na lice. Grupa kre kre iz vrtića Bubamara uvjerila se kako je biti žaba. Predškolci iz Novog Centra bili su ‘debele kocke’, a u Zorin dom su stigli i prometni znakovi, kauboji, spidermani, zoro osvetnici i mnogi drugi popularni likovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije