Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Zorica Gregurić uvjetno osuđena zbog razbijanja dvojezične ploče

29.11.2013., Zagreb - Na Trgu zrtava fasizma 1 odrzana je konferencija za medije odbora za prikupljanje potpisa za referendum Ne cirilici. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
18.09.2015.
u 07:20

Dragovoljka Domovinskog rata Zorica Gregurić dvojezičnu ploču na zgradi policijske postaje Vukovar razbila je u rujnu 2014.

Zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi vukovarske policije u rujnu prošle godine Zorica Gregurić jučer je na Općinskom sudu u Vukovaru nepravomoćno osuđena na tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana.

– Smatram da je to bilo moje demokratsko pravo iskazivanja građanskog neposluha – kazala je Zorica Gregurić nakon razbijanja ploče s ćiriličnim natpisom.

U obrazloženju presude sutkinja je objasnila da Gregurić smatra krivom jer je građanski neposluh oblik nenasilnog otpora, no to optuženoj ne daje za pravo da provodi samovolju i nasilje.

Zorica Gregurić tijekom postupka se branila se da je to učinila nakon posjeta grobovima na Ovčari. Mučno iskustvo rata proživjela je kao medicinska sestra te dragovoljka Domovinskog rata. U Registru udruga spominje se i kao tajnica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, ali s te je funkcije navodno suspendirana. Sudilo joj se za oštećivanje stvari u tuđem vlasništvu, odnosno u vlasništvu Republike Hrvatske. Tužiteljstvo je Z. Gregurić teretilo i da je to učinila iz niskih pobuda i iz mržnje prema jeziku i pismu nacionalne manjine, no od takve su optužbe odustali. Z. Gregurić je najavila žalbu na presudu.

>>Započelo još jedno suđenje za razbijenu dvojezičnu ploču

>>Dva puta u istome danu oštećena dvojezična ploča na policiji!

Komentara 31

MA
MarkoKosmicki
11:39 18.09.2015.

u zatvor trebaju ici oni koji postavljaju te ploce jer to stvara razdor medju gradjanima:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

GO
Gomila
09:23 18.09.2015.

Bravo Zorice ovo je hrvatska zemlja

NI
nindjago
09:01 18.09.2015.

Nek si ti razbila ploču ja cu stobom u zatvor ako trba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije