Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera kampovi na Murteru

Zoran Pripuz pušten iz istražnog zatvora u Splitu

Zatvor Bilice u Splitu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/164
30.11.2023.
u 20:54

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon prošlotjednog uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza, Livljanić se branila šutnjom dok su ostali negirali krivnju

Poduzetnik Zoran Pripuz osumnjičen u aferi kampovi na Murteru pušten je u četvrtak iz istražnog zatvora u Splitu, a ukidanje te mjere uskoro se očekuje i za ostalo dvoje osumnjičenika. Pripuzu, koji je investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru ukinut je istražni zatvor jer je sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao sve svjedoke na okolnosti njegovog dijela kaznene odgovornosti.

Još je ostalo nekoliko svjedoka koji treba ispitati pa bi na slobodu uskoro trebali biti pušteni bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić te poduzetnik Darijo Filipi.

Bivša službenica Livljanić osumnjičena je za izdavanje nezakonitih rješenja za kampove na što su je poticali Pripuz i Filipi kako bi im se omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru.

VIDEO Pogledajte što je Pripuz napravio od uvale na Murteru

Poduzetnici prema sumnjama Uskoka nisu ispunjavali uvjete niti su imali dokumentaciju za pružanje usluga. 

Istragom su obuhvaćeni i Boris Kulušić te Eduard Maržić, no za njih tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor. 

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon prošlotjednog uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza, Livljanić se branila šutnjom dok su ostali negirali krivnju.

GALERIJA FOTO/VIDEO Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

Zatvor Bilice u Splitu
1/161

Komentara 3

GO
goran2hr
13:16 01.12.2023.

Gospodin Pripuz je pušten na slobodu. Pravda je pobijedila. Čovjek je nešto zidao na svome.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
22:01 30.11.2023.

Zoran Pripuz pušten iz istražnog zatvora u Splitu I sada je ovaj hrvatski nevini vitez I hrvatski domoljub ponovo svoj nasvome jer ima Hrvatsku osim ako poput drugih vitezova ne pobjegne za BiH.

SG
Saul Goodman
21:10 30.11.2023.

Savršen scenario bi bio da Pripuz kupi Fortenovu. To bi bio apsolutno najbolji opis RH u zadnjih 33 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije