Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravila parkiranja

Znate li za ova stroga prometna pravila u Njemačkoj: Kršenje vam iz džepa može izbit i 25 eura

automobili
Pixabay/Ilustracija
12.07.2023.
u 06:54

Vozači također mogu parkirati na lijevom nogostupu u jednosmjernim ulicama, pod uvjetom da je parkiranje na nogostupu dozvoljeno.

Parkiranje suprotno od smjera vožnje u Njemačkoj nije dopušteno. To stoji u njemačkom propisu o cestovnom prometu. Kazna za parkiranje u suprotnom smjeru vožnje je 15 eura, a takvo parkiranje duže od sat vremena kažnjava se sa 25 eura. Općenito, parkiranje suprotno od smjera vožnje, tj. na lijevoj strani ceste, nije dopušteno, javlja Fenix Magazin.

VEZANI ČLANCI:

Stavak 12. Propisa o cestovnom prometu predviđa desnu bankinu ​​za zaustavljanje i parkiranje. Dvije iznimke u stavku su jednosmjerne ulice i ulice s “prostorom za vožnju tračničkih vozila”. Prema tome, vozači smiju parkirati svoje vozilo samo s desne strane. Iznimni slučajevi: Sve dok s desne strane i u jednosmjernim ulicama postoje šine, može se držati i parkirati s lijeve strane, propisuje prometna regulativa.

Vozači također mogu parkirati na lijevom nogostupu u jednosmjernim ulicama, pod uvjetom da je parkiranje na nogostupu dozvoljeno.

- Ako je parkiranje dopušteno na nogostupu, smije se koristiti samo desni nogostup, u jednosmjernim ulicama desni ili lijevi nogostup, navodi se u pravilniku - .

Svatko tko parkira preko puta ulice suočava se s novčanom kaznom ako ometa promet.

Video: Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:39 12.07.2023.

Gluposti.

LL
lijepa_li si
09:07 12.07.2023.

strogo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije