Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro će sezona grijanja
Povratak na članak

Znate li što znače brojevi i simboli na termostatu? Pravilno koristite radijator i uštedite na računu

Podešavanje termostata dio je svakodnevice u sezoni grijanja, ali mnogi zaborave da regulator nije samo za uključivanje i isključivanje.

Komentari 4

5S
505.scrtom
14:00 17.09.2022.

2030a je blizu.sve ide po planu.

VL
Avatar Cera
Cera
16:07 17.09.2022.

Možeš ti staviti i na 1 ili 5 ako ne griješ vodu na određenoj temperaturi... Pa ti čitaj i pametuj koliko te volja.

VL
AU
aurelll
13:54 17.09.2022.

EU/NATO degenerici duginih boja uvode sankcije Rusiji, a mi ćemo se smrzavati i guliti će nas ogromnim računima za sve i svašta. Slava Plenkiju i Ukrajini!

VL
DU
Deleted user
13:50 17.09.2022.

Bolji termostatski ventili danas imaju i ekran gdje prikazuju stvarnu temp. u prostoriji, ali i oni i prethodni modeli, prikazani na fotografiji, kao takvi - štede 5 do 10 % toplinske energije. U usporedbi s ventilima na "zakret", a kojii su podložni i glodanju navoja kad ih se često okreće. Međutim, ova gornja računica možda važi za velike stamb. zgrade koje se griju iz jedinstvenog izvora topline (kotlovnica, toplana i dr.). U obiteljskoj kući ili većem stanu, gdje postoje prostorije koje imaju nekih hendikep (npr. iznad njih terasa, sjeverna strana i dr.) - mora se onda i preko termostatskog ventila pokušati ispraviti taj faktor, da se više/manje okrenu. Ono što je bitno znati - tamo u prostoriji u kojoj je termostat centralnog grijanja, ne smiju biti termostatski ventili nego "obični" na zakret.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.