Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA: Recite nam što mislite o tome

Znate li kada počinje zimsko računanje vremena? Taj dan spavamo sat vremena dulje

Zadnjeg vikenda u ožujku po?inje ljetno ra?unanje vremena
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
29.09.2023.
u 12:10

Kazaljke ćemo pomaknuti jedan sat unatrag između 2 i 3 sata ujutro

Već godinama na razini Europe traju rasprave o ukidanju ljetnog i zimskog računanja vremena, no zbog nesuglasica oko toga koje vrijeme izabrati za standardno, i ove godine kazaljke smo pomicali u ožujku, a to ćemo ponovno učiniti u listopadu – no ovoga puta jedan sat unatrag.

Vlada je na službenim stranicama prošle godine objavila Uredbu kojom je najavljeno da ćemo mijenjati vrijeme sve do 2026. godine, pa se tako navodi da ove godine ljetno računanje vremena završava 29. listopada u tri sata pomicanjem vremena jedan sat unatrag tako da se 3 sata računaju kao 2 sata.

Sat koji se 29. listopada 2023. zbog pomicanja za jedan sat unatrag pojavljuje dva puta između 2 h 00 min i 00 s i 3 h 00 min i 00 s, označava se prvi put kao sat 2A, a drugi put kao sat 2B.

GALERIJA Duhovi, pomicanje predmeta... Ovo su najpoželjniji hoteli za lud provod za Noć vještica

Zadnjeg vikenda u ožujku po?inje ljetno ra?unanje vremena
1/7

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije