Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zataškavao slučaj
Povratak na članak

Znao za pedofiliju i šutio dvije godine?!

Mons. Želimir Puljić svojim je istupom pokazao kako smatra da je slučaj izmišljen ne bi li se Crkvi nanijela šteta

Komentari 43

Avatar Rambo
Rambo
15:46 22.03.2012.

koliko li će još vremena narodu trebati da shvati.....kakva je Crkva....strašna laž i zabluda. ???

VL
BA
Bart812
12:19 22.03.2012.

Halo novinari zar nema ni jedna pozitivna vijest iz Crkve?! Zašto ne napišete da je sinoć i preksinoć u Zagrebu na studentskom vjeronauku bilo na stototine i stotine studenata i slušalo predavanje o \"Teologiji tijela\"?! I tako već petu godinu za redom hrpa mladih dolazi. I napišite koliko je od tih 4000 prijava bilo lažnih. Svi pišu čim se za nekog kaže da je pedofil, a kada se ispostavi da je lažno optužen onda to više novinarima nije zanimljivo.

VL
DE
denderi
12:25 22.03.2012.

..... ne kaže se uzalud da su popovi največi lopovi... I san dragi Bog srami se se svojih tobožnjih pastira ....vjerske agencije od davnina su boguhulne

VL
Avatar Grunf
Grunf
12:29 22.03.2012.

optužite i njega za suučesništvo

VL
Avatar atrpimir
atrpimir
12:33 22.03.2012.

Ima u Crkvi osim pedofila i heteseksualaca i homoseksualaca. Hajde, ozakonite slobodan seks i riješite nas više ovih igara bez granica.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
13:09 22.03.2012.

Kad žena lažno optuži muža za nasilje nad njom ili djetetom, policija muškarca privede i zadrži. Kad svećenik zlostavlja djecu nikom ništa. Kad žena zlostavlja djecu, nikom ništa, to se čak smatra poželjnim, ipak je ona majka. Ovo je država apsurda i bezakonja.

VL
PK
puši kurac
13:25 22.03.2012.

nije mi ni jasno kaj šaljete klince na duhovnu \"edukaciju\" u agenciju za nekretnine?!? to mi nema smisla

VL
ZJ
Zjako
13:33 22.03.2012.

Čudno da ga nisu poslali u misiju u afriku tamo je super za takve, jadni mališani.

VL
KM
karakas.mario
13:51 22.03.2012.

Šta je Hrvatine! Evo vam ih na slici gore, menadžment predragog Boga! Siluju dječicu i sve u ime svevišnjeg, a? Eeeee, sramoto hrvatskog roda!

VL
PN
premda_nije
13:51 22.03.2012.

Ne znam je li netko primijetio kako su u Jutarnjem listu objavljeni i u on-line i tiskanom izdanju \"umjetnički crteži\" - aktovi žena koje je slikala osmogodišnja kći Zmage Jelinčića! Ne samo što su objavljeni, nego se Jutarnji list ii DIVI toj umjetnosti. međutim, svaki psiholog stručnjak dat će jednako mišljenje kako dječji crteži golotinje u tom uzrastu samo mogu pokazivati na teško psihološko ili tjelesno seksualno zlostavljanje, obzirom da su djeca u tom uzrastu aseksualna, a ponajmnaje mogu vjerno reproducirati ljudsko golo tijelo, osim ako nemaju velike traume zbog zlostavljanja. Predlažem, da se svi počnemo zgražati nad tom objelodanjenom pedofilijom, a da se zgražanja nad ovim crkvenim \"nedjelom\", ostavimo dok se nečija krivnja i ne dokaže!

VL
AV
AVIM
14:03 22.03.2012.

Komentar je zbilja suvišan.Ponašaju se kao ,,Država u Državi ,,jer oni to i jesu.Od RH dobivaju iz proračuna ogromne novce i od roditelja djece koju iskorištavaju i gos.Puljić ima obraza RH policiju nazivati Udbom.Nebi tako živjeli i to radili da je Udba .Božiji čovjek koji u ime Boga skriva najveći grijeh koji učini isto Božiji čovjek.DALI I TO RADITE U BOŽIJE IME.Može vas biti sram Boga i ljudi ,a bliži se Uskrs.Kako ćete pogledati ljudima u oči

VL
PE
Pegaz
14:19 22.03.2012.

Hahaha, da \"teologija tijela\"! Njime se, ono, Crkva suprotstavlja \"drustvenim trendovima koje tijelo samo promatraju kao objekt uzitka ili kao stroj kojim se manipulira\"......a tko to tako promatra? Pa uglavnom upravo ta ista licemjerna Crkva, ostali su svjesni toga daa su ljudske osobe istovremeno duhovne i tjelesne, a oni su poslije zakljucili kako postoji i ta mogucnost. Kakve gluposti

VL
AL
alapača
14:26 22.03.2012.

a čudno. ni aktualni, ni bivši ministri \'Udbe\' nisu skočili na noge rad odbrane svog resora. ni ministar pravosuđa nema što reći, ni onaj iz dorha, o voluntarističkom i diskrecionom odnosu nadbiskupa prema dužnosti prijavljivanja zločina državnim vlastima

VL
DE
detour
15:00 22.03.2012.

da li je jelena brajsa - koja je znala i zataskavala silovanja djece u crkvenom domu brezovici - provela jedan dan u zatvoru? nije. tako nece ni ovaj koji i sad stiti popa koji je zlostavljao djecu. pravda je ua je u hrvatskoj selektivna, a to onda nije pravda.

VL
Avatar boros
boros
15:30 22.03.2012.

...znate onu,pope DAJ ruku...on nedade ruku i utopi se...kazu,zasto mu niste rekli:pope EVO TI ruka,ostao bi ziv...tipisch \"sektaska\"posla u crkve kod kroata...

VL
ME
Meter
15:43 22.03.2012.

Biskupove tvrdnje tjeraju na razmišljanje: Je li svećenikova ruka na dječjem spolovilu \"početak\" ili \"kraj\" pedofilije?

VL
Avatar Rambo
Rambo
16:41 22.03.2012.

Dvojica odvjetnika, Gert-Joachim Hetzer i i Christian Sailer podnijeli su kaznenu prijavu protiv pape Benedikta XVI. gdje ga optužuju za teške zločine “protiv djece koju je oskvrnuo njegov kler, protiv Afrikanaca usmrćenih njegovom smrtonosnom zabranom kondoma i protiv članova Crkve koje je porobilo njegovo totalitarno svećenstvo”.

VL
Avatar Rambo
Rambo
16:43 22.03.2012.

U prijavi se pozivaju na primjere “tisuća katoličkih svećenika koji su posljednjih desetljeća širom svijeta seksualno zloupotrijebili i silovali desetine tisuća djece i mladih”. Navode se stravični primjeri zlostavljanja od strane katoličkih svećenika iz SAD, Irske, Njemačke, Australije, Kanade i Afrike. U SAD-u su se zločini počeli otkrivati kada je Boston Globe 2002. godine izvijestio o 130 žrtava jednog bostonskog svećenika koje su ispričale strašne doživljaje iz djetinjstva. Iako je kardinal Bernard Law znao za zlostavljanja, i to ne samo od strane jednog svećenika, već više njih, on ih je samo premještao u druge župe “gdje je njihova prošlost bila nepoznata”. Kardinalova nagrada bila je premještaj u Vatikan, a njegova dijeceza je morala platiti 100 milijuna odštete žrtvama.

VL
Avatar Rambo
Rambo
16:52 22.03.2012.

Kler se pretvara u nočnu moru.....slijepih i zaluđenih vjernika.. plaše ih i zastrašuju.....neviđenom brutalnošću i bešćutnošću...... . društvo se mora početi.....odupirati ovoj ....najezdi zla i užasa..... . ateizam mora aktivnije ukazivati na zla koja svakodnevno izlaze iz crkava.,.

VL
DE
DERAN
14:39 22.03.2012.

zlo i naopako

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.