Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio sindikat

Značajno povećanje plaća za 60.000 radnika u Njemačkoj: Dobit će i bonuse do 3000 eura

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
30.08.2023.
u 19:08

Povećanje plaća bit će postupno te će se one ukupno povećati za 10 posto. Točnije, sporazum uključuje povećanje plaća od šest posto u 2023. godini te 4 posto u sljedećoj

Njemački sindikat IG Metall dogovorio je povećanje plaća za oko 60.000 zaposlenika u Baden-Württembergu, a radnici će dobiti i bonus za inflaciju u iznosu od 1.000 ili 3.000 eura. Naime, sindikat je povećanje postigao za zaposlene u sektoru tehničke građevinske opreme zgrada, što uključuje one koji rade u tvrtkama koje se bave elektroinstalacijama, grijanjem, sanitarijama te drugim tvrtkama za građevinsku tehnologiju.

“Nakon konstruktivnih pregovora, sada postoji pozitivan rezultat za zaposlenike u industriji”, rekao je Gregor Wagner, glavni pregovarač za IG Metall, prenosi Fenix magazin.

VEZANI ČLANCI:

Povećanje plaća bit će postupno te će se one ukupno povećati za 10 posto. Točnije, sporazum uključuje povećanje plaća od šest posto u 2023. godini te 4 posto u sljedećoj. Bonus za inflaciju isplatit će se u dva dijela te bi trebao iznositi 3.000 eura, odnosno 1.000 za pripravnike i studente.

“Od te premije za inflaciju u natprosječnoj mjeri profitiraju posebno zaposlenici nižih platnih skupina”, poručio je sindikat.

VIDEO Putinova luksuzna jahta otkrila dugo skrivanu tajnu?: 'Molimo mobilizirajte posadu bez prekida'

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:34 30.08.2023.

to samo dokazuje koliko je novac bezvredan. povecanje plata kroz stampanje novca ce povecati inflaciju za dodatnih 20%

Avatar possibilis
possibilis
19:54 30.08.2023.

Koliko su ono nasi sindikati isposlovali? U drzavi jednakih cijena i trostruko/cetverostruko nizih placa u startu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije