Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI TOPLIJE MJESTO

Zmija zalutala u dječji vrtić na Dugom otoku: Vatrogasci uskočili u pomoć

Foto: DVD Sali
1/3
20.09.2019.
u 13:12

– Zvali su nas da im pomognemo, uhvatili smo zmiju i pokazali da se nemaju zašto bojati. Neki su se ohrabrili pa je i podragali.

Zmija je zalutala u dječji vrtić Orkulice, pogon Žman, u mjestu Sali na Dugom otoku, pa su u pomoć priskočili vatrogasci DVD-a Sali. Kako su napisali na Facebooku, spasili su djecu, mame i tete od zmije koju su pustili nazad u prirodu. 

"U moru senzacionalizma oko apokaliptične promjene vrimena pročitajte nešto normalno. Dakle kod nas na škoju ni palo njanci buteljčica dažja po kvadratu, vrime je lipo, sezona i dalje traje, turisti su dobro došli, sve je suho i NE LOŽITE na otvorenom prostoru jer je i dalje visoka opasnost od požara i puše bura. Inače, jutros smo spašavali dicu, mame i tete iz DV ORKULICE pogon Žman od jedne male zmijugice koju smo pustili nazad u prirodu. Vojko Usalj u ulozi vozača, Slaven Frka u ulozi dežurnog operativnog, Davor Lezaic "službeni" fotograf i Jurica Ušalj u ulozi hvatača zmijugice", napisao je DVD Sali na Facebooku. 

 

'Nema razloga za strah'

– Zmija je ušla u predvorje vrtića, u garderobu. Sakrila se iza ormarića, prestrašila se. Koliko su se djeca prestrašila nje, ona se sigurno više prestrašila njih. One se plaše pa traže zaklon, a sad je i zahladilo pa je moguće da je išla na toplije mjesto", kazao je vatrogasac Jurica Ušalj za Dnevnik, dok je drugi vatrogasac Vojko Usalj ispričao kako tamo nema otrovnica pa nema ni razloga za strah. 

– Zvali su nas da im pomognemo, uhvatili smo zmiju i pokazali da se nemaju zašto bojati. Neki su se ohrabrili pa je i podragali. Poslije smo je odvezli u prirodu, nadam se da će ostati na sigurnom – kazao je Usulj. 

Inače, DVD Sali volonterski djeluje na području od otoka Kornata do Molata na površini s više od 130 km četvornih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije