Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ušteda ili obmana?

Zmajlović: Selim se u manji i jeftiniji ured sa starim namještajem

Mihael Zmajlović
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
1/4
16.10.2014.
u 19:40

Tuš-kadu ministar ima i u sklopu sadašnjeg ureda, što ne smatra luksuzom, ali ni prijekom potrebom

– Nekome očito smeta što su Ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša u posljednje dvije godine učinili dvostruko više no što je učinjeno u osam prethodnih godina pa se sada plasira svašta. Nema oko preseljenja Ministarstva nikakvih tajnih ugovora niti nas tamo čeka luksuz. Moj će novi ured, u kojem će biti stari namještaj, biti dvadesetak kvadrata manji od sadašnjeg. Mogu samo ponoviti da će zbog preseljenje Ministarstva u Zagrebtower godišnja ušteda biti 3,5 milijuna kuna – tvrdi ministar Mihael Zmajlović koji se ovih dana našao pod povećalom i politike i javnosti nakon što je objavljeno da se Ministarstvo zaštite okoliša i prirode seli na novu lokaciju, u neboder na zagrebačkoj Radničkoj cesti, gdje će ministar imati ured s vlastitom kupaonicom.

Zmajlović kaže da sadašnji mjesečni izdaci Ministarstva za najam prostora i parkirališnih mjesta, režija, čišćenja i održavanja iznose 9,706.683 kuna.

– U novom prostoru taj će se trošak smanjiti na 6,326.361 kunu. Ministarstvo trenutačno radi na jedanaest lokacija, a kada se preselimo, bit ćemo svi na jednome mjestu. Što se tiče kupaonice – imam je i u sklopu sadašnjeg ureda. Je li ta tuš-kada trebala? Ne znam, možda i nije. No do apsurda možemo dovesti sve, pa i da ministru ne treba ni ured – rekao je Zmajlović. Komentirao je ministar i izjave svoje prethodnice Mirele Holy koja smatra da bi najjeftinije bilo da se Ministarstvo preselilo u zgradu u vlasništvu države u Koturaškoj

. – To je ili podmetanje ili nepoznavanje situacije. U trenutku kada je prioritet rezati troškove morali bismo za adaptaciju te zgrade tražiti 40 milijuna kuna iz proračuna. Ta je zgrada dana u najam državnim agencijama koje će je, jer nisu na teretu proračuna, urediti izvanproračunskim novcem – kaže ministar.

>>Zmajlović o preseljenju: Stojim iza svake brojke

>>'Govoriti o luksuzu sa 8 kvadrata uredskog prostora je besmislica'

Komentara 15

GO
godfather2
20:23 16.10.2014.

ja bi mu dao bajtu na trešnjevačkom placu,mislim da bolje od toga nije zaslužijo, da i može se besplatno služiti javnim zahodima to bi mu bila povlastica.

MA
majusko
20:45 16.10.2014.

Svaka cast RTLu jer au nasi politicari naviknuli da svaka afera traje jedan dan i sve se zaboravi. Ministarstvo je moglo i u staru vojarnu pa da se ustedi duplo vise. ali politicari su naviknuli na Nove Audije i staklene zgrade.

MH
maki-hr
20:46 16.10.2014.

goli otok je državna imovina. ništa bolje nisu zaslužili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije