Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt

Zmajlović: Centar u kornatskim Vruljama vrijedit će 3,6 milijuna kuna

Mihael Zmajlović
Foto: MZOIP
1/2
18.08.2014.
u 11:51

U posjetiteljskom centru moći će boraviti do 50 posjetitelja koji će dobiti informacije o parku, uredit će se suvenirnica i ostali prateći sadržaji.

Projektima koje realiziramo želimo omogućiti još veći rast, da Kornati ostvare svoj turistički potencijal i postanu motor razvoja ovog područja. Tome će doprinijeti i projekt uređenja posjetiteljsko-edukacijskog centra u uvali Vrulje vrijednog 3,6 milijuna kuna. Korist od toga imat će park, ali, sasvim sigurno, i lokalno stanovništvo - kazao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović jučer povodom obilježavanja 34. obljetnice od proglašenja NP Kornati. Park ima čak 89 otoka, otočića i hridi. Kopneni dio parka čini tek manje od četvrtine od ukupne površine od oko 220 km2 dok je sve ostalo morski ekosustav.

- Naša je zadaća čuvati prirodno bogatstvo koje imamo istovremeno omogućujući lokalnom stanovništvu da živi i radi, a posjetiteljima da mogu uživati u ovom jedinstvenom biseru na Jadranu. Zahvaljujući ovim ulaganjima uvjeren sam da će Kornati dobiti novi razvojni zamah na dobrobit svih stanovnika ovog područja i širega kraja – istaknuo je Robert Bobinac, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Kornati. U Nacionalnom parku Kornati u listopadu će započeti radovi na uređenju posjetiteljsko-edukacijskog centra u uvali Vrulje na otoku Kornatu. Vrijednost projekta je 3,6 milijuna kuna, a financira ga Ministarstvo kroz ''Projekt integracije u EU Natura 2000“.

U posjetiteljskom centru moći će boraviti do 50 posjetitelja koji će dobiti informacije o parku, uredit će se suvenirnica i ostali prateći sadržaji. Uz prostor za posjetitelje u objektu će biti će uređen i edukativni centar za organizirane grupe te prostor za višednevni boravak znanstvenika, volontera i djelatnika Javne ustanove. Završetak radova predviđen je do lipnja 2015. Ministar Zmajlović naglasio je kako su ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu u zaštićenim područjima prioritet ministarstva jer se takvim projektima podiže razvojni potencijal parkova, posebice turistički.

>>Turoperatori: "Zar su samo Kornati i Dubrovnik Hrvatska?!"

Komentara 1

FI
Finchy
13:48 18.08.2014.

Sanacije smetlište, zatvaranje deponije, sve to treba do 2018, a on glumi ministar turizam, tko če platiti penale, 50.000 € na dan nakon tog datuma Herr Zmajlović, vi????? Ili ste vec u Brussel dogovorili radno mjesto za sebe !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije