Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVATILI GA

Zloglasni ruski kriminalac pušten iz zatvora kako bi se borio u Ukrajini. Ubijen je dok je pokušavao pobjeći

Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS/PIXSELL/mzk1.ru
1/3
13.10.2022.
u 11:24

Borba u zamjenu za ''brisanje zatvorske kazne'' dopuštena je u Rusiji i to pod uvjetom da će provesti najmanje šest mjeseci boreći se u sklopu privatne vojne organizacije Wagner

Notorni ruski kriminalac kojeg je predsjednik Vladimir Putin pustio iz zatvora kako bi se borio u ratu u Ukrajini ubijen je zbog dezerterstva.

Zaur Alijev (47) ranije je slovio za vođu jedne od najmoćnijih azerbajdžanskih klanova u Moskvi, a odslužio je oko jedne trećine svoje 18-godišnje zatvorske kazne kada je odlučio da će se radije boriti u ratu.

Naime, borba u zamjenu za ''brisanje zatvorske kazne'' dopuštena je u Rusiji i to pod uvjetom da će provesti najmanje šest mjeseci boreći se u sklopu privatne vojne organizacije Wagner koja usko surađuje s Putinovim ministarskom obrane. Ako prežive taj period, ostatak njihove zatvorske kazne bit će poništen te će biti pomilovani od Putina, prenosi Mirror

Upravo za ovaj korak odlučili su se deseci tisuća ruskih zatvorenika, no Telegramov kanal VChK-OGPU tvrdi kako je Alijev, kojeg inače nazivaju 'Zecom', ubijen jer je htio pobjeći.

Foto: mzk1.ru

''Odlučio je pobjeći, no borci su ubrzo ulovili Alijeva i upucali ga'', tvrdi kanal.

''Služio je dugu kaznu, zbog čega se odlučio priključiti Wagner grupi i ubijen je od strane Prigožinovih ljudi kada je pokušao pobjeći'', također piše, referirajući se na Jevgenija Prigožina - osnivača Wagner grupe.

Inače, Alijev je bio uhićen 2014. godine u zajedničkoj akciji moskovske specijalne policije, a prilikom uhićenja bio je i pretučen na temelju naredbi vođe rivalskog klana. Moskovski sud osudio ga je 2016. godine na 18 godina zatvora zbog krađe, otmice i iznude. 

Vođa Wagner grupe, inače poznat i po nadimku kao ''Putinov kuhar'', prošlog je mjeseca upozorio zatvorenike na posljedice koje će se dogoditi ako pokušaju pobjeći, iako to nije zakonom dopušteno.

- Glavni grijeh je dezerterstvo - nitko ne odustaje i nitko se ne predaje. Naučit ćemo vaš što napraviti po pitanju predaje. Drugi glavni grijeh su alkohol i droge u ratnoj zoni, dok je treći grijeh bludništvo, što uključuje seksualni kontakt sa ženama, muškarcima, florom, faunom - bilo čime - upozorio je tada.

>> VIDEO Stanovnici Kijeva nakon raketiranja: 'Umiru civili, sve zbog hira jednog idiota koji vodi Rusiju'

Komentara 40

ZA
zagabria7
12:34 13.10.2022.

Nevjerojatno Rusija 21 stoljeća je zemlja iz srednjeg vijeka. Brojni slavni Rusi kao Puškin Dostojevski Jesenjin okreću se u grobu

DU
Deleted user
11:37 13.10.2022.

Onaj treći grijeh s florom i faunom je vrh.

TM
trade_mark
13:16 13.10.2022.

hahaha. to je ta slavna ruska vojska! koji šljam i sramota!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije