Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar kulture

Hasanbegović o krizi Vlade: U razdoblju smo intenzivnih konzultacija

Zlatko Hasanbegović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
06.06.2016.
u 12:18

Na pitanje hoće li HDZ u Saboru tražiti izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, odgovorio je da će javnost o tome biti obaviještena kada se odluka donese.

Otvorenju izložbe "Povijesna uloga Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti" u Hrvatskom državnom arhivu nazočio je ministar kulture i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović

Na novinarsko pitanje hoće li HDZ u Saboru tražiti izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, odgovorio je da će javnost o tome biti obaviještena kada se odluka donese.

– Sada smo u razdoblju intenzivnih konzultacija i rasprava što je najbolje za hrvatsku državu, za demokraciju, stabilnost i politički život. I kada se donesu te odluke, javnost će o tome biti izviještena – rekao je Hasanbegović.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović sastala se s premijerom Tihomirom Oreškovićem

>>Ministri nisu došli: Pred početak otkazana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

>>Ministar Romić: Vlada funkcionira, ponašam se kao da se ništa ne događa

Komentara 70

DU
Deleted user
12:30 06.06.2016.

Najbolji hrvatski ministar i političar, nadam se jednog dana vidjeti ga u samom vrhu HDZ-a i politike!

DU
Deleted user
12:31 06.06.2016.

od kada se VL čita u Banja Luci ...vidim dosta komentatora piše iz republike stvorene na genocidu

JP
jpavicic
12:31 06.06.2016.

Država koja ne reagira na širenje svakakvih laži i obmana i to uzima kao vid demokracije, potkopava temeljne vrijednosti svakog uređenog društva, a to je red i istina. Jedino je istina samo jedna i vječna, a laž uzrok svakog neredaa i zla. Kako se može dogoditi da netko lažima i obmanom, bez sankcija, pozove ljude na trg da protestiraju protiv zaustavljanja reforme školstva, kad to nitko i nikada od aktualne vlasti nije izjavio. Kako se može dogoditi da netko, sa visoke pozicije u vlasti, nekoga ucjenjuje i poziva na nekakvu političku odgovornost i time stvara kaos u državi, bez i jednog valjanog i institucionalno utvrđenog nezakonitog djelovanja. Kako ozbiljan nositelj javne vlasti može sebi uzeti za pravo, nekoga prozivati manipulativnim ocjenam nekakve političke odgovornosti, kad se politika definira jedino u odlukama Sabora, a svi drugi su samo dužni provoditi zakone i propise, kojima država ostvaruje i štiti svoje interese. Sebi uzeti za pravo, sa takve pozicije, ocjenjivati što je to državni interes, mimo saborskih odluka pada u samovoljno i proizvoljno djelovanje usmjereno protiv sabora i države i u svakom uređenom društvu biva kažnjivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije