Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORA OBNOVA
Povratak na članak

Život na razrušenoj Banovini: Sve izgleda kao da je jučer završio rat

Iako Stožer civilne zaštite tvrdi da se Petrinja obnavlja, stanovnici ih demantiraju te kažu da iza svih radova stoje privatnici, a ne država

Komentari 47

SI
sisavac
08:56 23.08.2021.

svatko nek obnavlja svoju imovinu. država ako može nek pomogne nešto malo u materijalu. pa te kuće su i prije potresa bile za rušenje, u njima je zadnji put svjetlo upaljeno prije 25 godina. sisak prije potresa... 90 metara od centra kao da je završio 2. sv. rat, sve oronulo, jadno. petrinja? čitava nikakva, u dućanu robe ko 1987-e, 2 vrste salame, kruh, žemlja, jedan jogurt, napolitanke, vreća kukuruza i sanduk pive. ja sam protiv da se naš javni novac troši na privatne objekte koji će završiti u oglasniku (lijepi dio ih je i prije potresa bio). ekipa tamo ne živi, prijavljeni su tamo zbog socijale, liječnika, poreznih olakšica. ne žele dati osobne podatke kad trebaju preuzeti neku pomoć, materijal, pa zašto? dođe lik i traži benzinski agregat, veliku hondu, al osobnu ne želi dati. vani parkiran mercedes. o takvim govorimo. tih par baka i djedica ne trebaju ništa više osim kontejnera. a drugih tamo nema, nema tamo života. pogledajte ta naselja kako su izgledala 2011-2013-e godine, na googleu, street view. pa se zapitajte malo.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
13:00 23.08.2021.

Ponašamo se kao pijani milijarderi, zašto bi mi svi obnavljali nekom kuće i stanove. Privatna imovina, obnavljaj sam.

VL
DU
Deleted user
09:12 23.08.2021.

Za Banovinu i Kordun nitko nije pitao niti ulozio u nju 30 godina, postene ceste nema, a kamoli sta drugo.. Da nije bilo tog potresa nebi se vidio ocaj tog dijela Hrvatske

VL
FR
francekmali
17:44 23.08.2021.

ŽIVIO HDZ !!! Sve ograditi sa žicom ili zidom od 5 metara i pustiti divlje zvijeri,napraviti safari kako naši DRŽAVOTVORCI ne bi morali na safari u Afriku !!!

VL
DU
Deleted user
08:49 23.08.2021.

Meni je isto tako potres oštetio stan i sam sam ga popravio, jer smatram da nemam što tražiti od države, pa to je moje vlasništvo, ja sam odlučivao koji stan ću kupiti, mogao sam i bez betona kuću sagraditi i onda kukati kako mi se srušila jer je teži kamion prošao pored i kako su svi drugi krivi osim mene. Druga stvar je što tamo ti ljudi nemaju adekvatno plaćenog posla pa samim time nisu u mogućnosti imati kuće boljeg standarda. Treća stvar je da ispred svake oronule kuće stoji Audi , BMW ili WV što znači da je nekima bilo bitnije imati kvalitetan auto nego krov nad glavom. Četvrta stvar je prevara države putem donacija gdje su sredstva trebala biti preusmjerena građanima a ne za obnovu državnih institucija i tu se dogodila najveća prevara i zato više nitko živ neće uplaćivati na humanitarne akcije jer ispadne da doniraš za obnovu prostorija političkih stranaka a ne nastradalih stanovnika.

VL
DU
Deleted user
08:58 23.08.2021.

Kolko ono milijuna kuna za kapelicu u Betlehemu???😂😂

VL
LI
Lisac
08:48 23.08.2021.

Jeste bili mozda u razrusenom glavnom gradu Zagrebu ?!? To ne postoji zar ne? Potresi su tamo vec dvije godine. Obnova ne postoji.

VL
Avatar markoii123
markoii123
09:02 23.08.2021.

Pa Banija i nije toliko bitna koliko kapelica u Betlehemu i bolnica u Mostaru.

VL
TM
trade_mark
08:49 23.08.2021.

na banovini sve izgleda kao da je rat jučer završio, a vlada gradi kapelice po izraelu. radi promocije države. važno je da su se precizno postavili kriteriji.

VL
SI
sicilija
08:57 23.08.2021.

Korupcija i obnova ovoga put ne bum isel i zato hadezeovci nemaju interesa za obnove. Plenkovic ne zna sto i kako treba raditi. Ne postoje instrukcije iz Bryssella.

VL
FN
Fr@njo
10:05 23.08.2021.

neka petrinjci pozovu debelokosca ministra Horvata, da im pokaze sto je drzavna obnovila...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.