Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Živi zid traži istragu DORH-a oko provedbe natječaja za zapošljavanje u gradskoj upravi

vukovarski Živi zid
Foto: Branimir Bradarić
01.06.2015.
u 14:29

– Činjenica je da su posao dobili članovi HDZ-a, članovi HDZ-ove stranačke mladeži ili pak simpatizeri HDZ-a. Mišljenja smo kako ovakav način rada trebao zaustaviti i tome stati na kraj bez obzira o kojoj stranci se radi, istakao je Ivan Bandić.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik vukovarske podružnice Živog zida Ivan Bandić pozvao je DORH i policiju da ispitaju provedbu zapošljavanja u gradskoj upravi Vukovara temeljem javnih natječaja koji su bili raspisani.

– Ovi montirani javni natječaji za zapošljavanje su vrh ledenog brijega ali ne samo u Vukovaru nego i u cijeloj Hrvatskoj. Nažalost, to nam je svakodnevica. Dovoljno je reći da se u Vukovaru i prije raspisivanja natječaja znalo tko će biti zaposlen. Uostalom, Živi zid je mjesec dana prije objavljivanja rezultata natječaja izašao sa imenima i prezimenima osoba koje će dobiti posao. Sve te osobe sada su i dobile posao što je samo potvrdilo naše sumnje, rekao je Bandić.

Govoreći o načinu kako je došao do informacija rekao je da cijeli Vukovar priča o tome natječaju ali da se nitko nije usudio javno izaći sa tim u javnost. Istakao je i kako su u javnost izašli tek nakon što su dobili čvrste informacije iz vrha vukovarskog HDZ i to, kako je rekao, od onih koji se ne slažu sa ovakvim načinom rada.

– Činjenica je da su posao dobili članovi HDZ-a, članovi HDZ-ove stranačke mladeži ili pak simpatizeri HDZ-a. Mišljenja smo kako ovakav način rada trebao zaustaviti i tome stati na kraj bez obzira o kojoj stranci se radi, istakao je Bandić.

Konferenciji za novinare nazočio je i tajnik vukovarskog Živog zida Pavao Josić koji je rekao kako od nadležnih državnih organa očekuje da se istraže njihovi navodi jer u suprotnom ne vidi razlog da se plaćaju porezi i ostala davanja prema državi.

– Očigledno je kako neki ne razumio da javni natječaj znači da svi Vukovarci i građani Hrvatske imaju iste šanse za posao. Neka tako dijele poslove ali u svojim firmama gdje će oni osiguravati sredstva za plaće, a ne da ih se plaća od novca koji daju svi građani, rekao je Josić. Zamoljen da prokomentira optužbe iz Živog zida predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna rekao je samo kako se radi o smiješnim optužbama koje nisu vrijedne komentara.

>> Zašto ćete prije dobiti zgoditak na lotu nego posao u državnoj službi

Komentara 15

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
15:10 01.06.2015.

Partija svoje sve zaposlila i nikome nista... Ili možda smeta što se u Vukovaru zapošljavaju Hrvati?

KA
kajinx
14:42 01.06.2015.

Nisam čitao da se ovako bune protiv SDPartijskih uhljeba. Još: recite nam svoje mišljenje o milicionarima iz Srbije koji rade u Vukovaru.

LA
Lana28
15:34 01.06.2015.

Sdp ima puno vise uhljeba u javnom sektoru...tako da, potpune gluposti. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije