Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST U SPLITU

Žive iznad provalije koja se godinama urušava: 'Nismo naišli na odaziv grada, dobivali smo krive informacije'

Litica Split
Screenshot/HRT
19.10.2021.
u 07:38

Ozbiljnije propadanje traje već dva desetljeća, a osim potresa, liticu su dodatno protresli radovi na obližnjoj javnoj garaži

Stanari Ulice Julija Klovića na splitskim Škrapama žive iznad opasne provalije koja se godinama urušava. Navode kako su im životi ugroženi te kako je stanje nakon nedavnog potresa još i gore. Litica je, naime, u potpunosti u vlasništvu Grada.

- Nismo dosad naišli na nekakav odaziv grada po tom pitanju. Dapače čak smo dobivali krive informacije pa su nas malo zaustavile, usporile. Sad smo se odlučili pozabaviti ovim problemom, da ga jednom zauvijek završimo - rekla je Irena Grgičević, stanovnica ulice Julija Klovića za Regionalni dnevnik HRT-a

Ozbiljnije propadanje traje već dva desetljeća, a osim potresa, liticu su dodatno protresli radovi na obližnjoj javnoj garaži

Blaženka Vrdoljak, također stanovnica Ulice Julija Klovića, navodi da se prije 25 godina nešto i napravilo, ali nedovoljno. Dodaje da se teren i dalje odronjava nakon potresa i kiša. 

Stanari Ulice Julija Klovića traže od Grada da sanaciju ruševnog terena uvrsti u proračun za 2022. godinu te provaliju sanira na najsigurniji mogući način.

VIDEO Četiri automobila oštećena u eksploziji u Solinu

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
08:26 19.10.2021.

Da li su te kuće građene sa dozvolom? Ako jesu, onda mora grad platiti sanaciju, ako su građene bez dozvole, onda neka sami plate!

Avatar Golum
Golum
08:31 19.10.2021.

A lijepo je bilo ilegalno tu napraviti kuce....lijep pogled.

DU
Deleted user
08:19 19.10.2021.

Koliko za tu nekretninu? 2500 do 4000 EUR-a za m2?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije