Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi slučaj u sisačko-moslavačkoj

Žinić: Pod nadzorom 80 vozača kamiona čije su rute bile u Italiji

Pojačan nadzor putnika zbog epidemije koronavirusa
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/4
13.03.2020.
u 10:56

Stožer je preporučio i da sve ustanove smanje rad sa strankama na što manju razinu, kao i da zdravstvene ustanove u županiji odgode nehitne preglede i kontrole, sve kako bi se smanjila fluktuacija ljudi

Stožer Civilne zaštite Sisačko moslavačke županije donio je jutros odluku kojom se zabranjuju sve javne manifestacije i okupljanja poput edukacija, skupština i slično na svim razinama u županiji.

Odluka je donesena na sjednici Stožera nakon što je jučer potvrđen prvi oboljeli od Covid-19 virusa u županiji, 23-godišnji muškarac s područja Petrinje koji je radio u jednom hotelu u Italiji.

Video: 20 novosti o koronavirusu

Stožer je preporučio i da sve ustanove smanje rad sa strankama na što manju razinu, kao i da zdravstvene ustanove u županiji odgode nehitne preglede i kontrole, sve kako bi se smanjila fluktuacija ljudi.

"Predloženo je, da zbog komplikacije nadzora pacijenta s koronavirusom u sisačkoj bolnici, i njega prevezemo u Kliniku Fran Mihaljević. Do sada je u nasoj županiji bilo 248 osoba u izolaciji, testirali smo ih 17, a jedan je bio pozitivan. Trenutačno pod nadzorom imamo 95 osoba, od kojih je 80 vozača kamiona čije su rute bile u Italiji", rekao je župan Ivo Žinić. Istaknuto je i kako će se zatražiti jače kontrole na graničnom prijelazu s BiH u Hrvatskoj Kostajnici kako se virus ne bi proširio s te strane u Hrvatsku.

Tema:Koronavirus

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije