Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACRT ODLUKE

Zimski odmor i dalje u dva dijela, nova nastavna godina počinje 4. rujna

Prazna u?ionica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
01.03.2023.
u 15:42

Proljetni odmor prema novom školskom kalendaru počeo bi 28. ožujka i trajao do 8. travnja 2024. godine kada se učenici ponovno vraćaju u klupe. javna rasprava o novom školskom kalendaru otvorena je do 30. ožujka.

Nova nastavna godina započela bi 4. rujna 2023. godine, a završila 21. lipnja 2024. godine, odnosno 17. svibnja 2024. godine za učenike završnih razreda srednjih škola. Tako je to predloženo u nacrtu odluke o početku i završetku nastavne godine i trajanju odmora učenika koje je Ministarstvo obrazovanja danas proslijedilo na javnu raspravu. Prema prijedlogu prvo bi polugodište za učenike trajalo do 22. prosinca 2023. godine, a drugo polugodište započelo 8. siječnja.

Učenici bi kao i do sada kroz školsku godinu imali organizirani jesenski odmor, zimski podijeljen u dva dijela i proljetni odmor. Jesenski odmor za učenike počeo bi 2. studenoga 2023. godine, a učenici bi se na nastavu vratili 6. studenoga 2023. godine.

Prvi dio zimskoga odmora za učenike predviđen je 27. prosinca 2023. godine i traje do 8. siječnja, dok bi drugi dio zimskog odmora započeo 19. veljače 2024. godine a učenici bi se na nastavu vratili 26. veljače.  Proljetni odmor prema novom školskom kalendaru počeo bi 28. ožujka i trajao do 8. travnja 2024. godine kada se učenici ponovno vraćaju u klupe. javna rasprava o novom školskom kalendaru otvorena je do 30. ožujka.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije