Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima ne posustaje

Izdana upozorenja zbog jake bure, najjači udari vjetra bit će do 130 km/h

Ilustracija
Foto: DHMZ/PIXSELL
1/5
19.03.2021.
u 13:44

"Tijekom sljedeća tri dana na kopnu većinom oblačno, povremeno uz kišu pa i susnježicu i snijeg, uglavnom u subotu te u prvom dijelu nedjelje

Danas će prema prognozi DHMZ-a biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice pljuskovi kiše ili snijega, češći će biti sredinom dana i poslijepodne, a malo kiše moguće je ponegdje i na obali. U Dalmaciji navečer postupno naoblačenje. Najviša temperatura zraka između 5 i 10°C u unutrašnjosti te 9 i 13°C na obali i otocima. Državni hidrometeorološki zavod izdao je za subotu 20. ožujka upozorenja za dio zemlje zbog jake i olujne bure. Velebitski kanal označene je crvenim upozorenjem zbog bure koja navečer može biti i olujna. Najjači udari vjetra bit će 35-70 čvorova, odnosno 65-130 kilometara na sat. Narančasto je upozorenje izdano za riječko područje na kojem će bura dosezati udare 65-120 kilometara na sat te za predio sjeverne Dalmacije. Na tom je području upozorenje izdano također zbog bure koja će navečer biti vrlo jaka s udarima do 55 čvorova, odnosno do 100 kilometara na sat. 

"Posljednji dani kalendarskog završetka zime i prvi proljetni bit će neuobičajeno hladni za ovo doba godine pa će osjet ugode nerijetko biti u kategoriji vrlo hladno", kazao je za emisiju "Vrijeme" nakon "Dnevnika" HRT-a Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

"U petak će u većini Hrvatske biti više sunčanog vremena nego u četvrtak, no i dalje uz promjenjivu naoblaku na kopnu može biti mjestimičnih kratkotrajnih prolaznih oborina. Zatim, od subote do ponedjeljka ponovno oblačnije s povremenom kišom, ponegdje i susnježicom i snijegom, uz umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će puhati većinom još jača bura, vjerojatno na nekim lokacijama i s orkanskim udarima. Prema sredini novog tjedna manje oblaka, posebno na moru, gdje će bura postupno oslabjeti", kaže.

Upozorenje zbog bure za subotu, 20. ožujka
Foto: DHMZ

"Tijekom sljedeća tri dana na kopnu većinom oblačno, povremeno uz kišu pa i susnježicu i snijeg, uglavnom u subotu te u prvom dijelu nedjelje. Uz to vjetrovito – puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Zadržat će se razmjerno hladno. Vjetrovito i na Jadranu, gdje će osjet hladnoće zbog jake i olujne bure biti još izraženiji nego na kopnu. Mjestimična kiša u subotu, na jugu i u nedjelju. Sunčanije se predviđa na sjevernom Jadranu", prognozirao je za HRT.

Video: Snijeg u Pleternici

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:00 19.03.2021.

Ne može neki vjetar bit jači od korone zato su sve te mjere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije