Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biden dao naslutiti

Žestoka poruka iz Rusije: Slanje zrakoplova Ukrajini bio bi kolosalni rizik za Zapad

F16 avion
Luka Stanzl/Pixsell
20.05.2023.
u 13:21

Zapadne zemlje će se izložiti "kolosalnim rizicima" budu li Ukrajinu opskrbile borbenim mlaznim zrakoplovima F-16, citirala je ruska novinska agencija TASS ruskog zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Gruška u subotu.

Gruško je odgovarao na pitanje o implikacijama slanja mlaznih zrakoplova, koje Ukrajina traži od zemalja članica NATO saveza. Kijev još uvijek nije osigurao obećanje o slanju zrakoplova, no američki predsjednik Joe Biden je vođama zemalja članica skupine G7 u petak rekao da Washington podržava programe osposobljavanja ukrajinskih pilota na avionima F-16, rekli su viši američki dužnosnici.

"Vidimo da se zapadne zemlje i dalje pridržavaju scenarija eskalacije. On uključuje kolosalne rizike za njih same", rekao je Gruško. "U svakom slučaju, ovo će biti uzeto u obzir u svim našim planovima, a mi imamo sva sredstva nužna za postizanje ciljeva koje smo si zadali", dodao je.

VIDEO Zelenski na sastanku G7

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
13:26 20.05.2023.

Baš će se pitati nekada drugu vojnu silu Azije a sada vojno poniženu u Ukrajini..... gubitnika se ništa ne pita.

Avatar Moloh
Moloh
13:29 20.05.2023.

Tko pita Ruse za dozvolu? Ukrajina će dobit avione i sve što traži. Ruske okupatore treba potjerati za Ural.

SA
saudinus
13:28 20.05.2023.

Koja propaganda od tzv ruske strane, uporni sa tulipan izjavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije