Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI ISKORAK

Na 50. utrci magaraca u Tribunju prvi put i ženska trka

Ženska utrka magaraca - Tribunj
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/8
01.08.2017.
u 11:00

Povijest će pamtiti ime Kate Grubišin, prve pobjednice prve ženske utrke magaraca održane 2017. u Tribunju

Povijest je odavno napisana: dakle 1952. godine tribunjski studenti na ljetnim praznicima, pritisnuti dosadom u doba bez Fejsa i selfija, održali su trku magaraca. I stvorena je tradicija.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

No, povijest se 2017. godine piše iznova. Ovog se ljeta, naime, zbog manjih prekida, održava 50. izdanje ove slavne trke. Veliku obljetnicu Tribunjci će obilježiti trodnevnom zabavom, a prvi put u povijesti održana je i ženska utrka. Pobjednica prve ženske utrke je Kata Grubišin, koja je jahala magarca Pavao Vajt, dok je drugo mjesto osvojila Tara Memmen na Brzom Holandezu. Sudeći po urnebesnoj zabavi svih sudionica, u Tribunju je rođena nova, slavna tradicija. 

Kata Grubišin i njen magarac Pavao Vajt
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

 

 

Komentara 3

NO
nogogaz
11:05 01.08.2017.

Eeeee uvik san volia životinje. Dok san bia mali imali smo 7 magarca. Magarac puno je pametniji od konja jer konj ide na snagu a mali magarac mora mislit. Puno ljubavi magarcima i svima koji se brine o tim preljepim životinjama!

DH
dalibor.hren
12:09 01.08.2017.

Gdje je čobanova desna ruka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije