Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKREACIJA

Žene u Orahovici aerobikom do dobre forme

28.01.2009.
u 16:51

Žene srednjih godina, one nakon poroda, mlade djevojke koje se ne bave sportom - najčešće su željne rekreacije koja će ih ostaviti u dobroj formi za sve napore. U Orahovici, uz ženski rukometni klub te fitness odnosno teretanu, ne postoji udruga koja organizira bilo kakve tjelesne aktivnosti za žene, a jedini način bavljenja sportom je pohađanje aerobike.

Aerobiku već petnaestak godina vodi profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u orahovačkoj srednjoj školi Vesna Hribar.

Oduševljene polaznice
Profesorica Hribar objašnjava kako je aerobika odlična i korisna za sve ‘tipove’ žena - samo je važno maksimalno sve odraditi i držati se uputa. Aerobika se održava dva puta tjedno, a kako kaže profesorica Hribar - to je i zbog termina u dvorani, ali i količinski je dovoljno.

Same polaznice oduševljene su svim vježbama te osobnim stanjem. Redovito se ponedjeljkom i srijedom okupljaju u maloj dvorani orahovačkog školskog centra.

- Na aerobiku idem već pet godina i mogu reći da sam oduševljena svime što radimo, tjelesno stanje mi je odlično i budući da sam majka dvoje djece - školaraca i kućanica životni ritam mi je više nego ubrzan. Svim ženama koje žele ostati u dobroj formi preporučila bih dolazak na aerobiku jer će sigurno uz formu i osobno raspoloženje znatno poboljšati - rekla je polaznica Gordana Kalem (37).

Nije jednostavno
Naglašava kako aerobika nije ono što mnoge žene misle kad imaju problema s kilogramima, “doći nekoliko puta i odmah smršavim”. Vježbe su dugotrajne i treba marljivo i naporno raditi da se primijeti učinak. Među vježbačicama najstarija je neumorna 62-godišnja Ružica Ćupurdija - kojoj bi svatko da ju vidi dao desetak godina manje!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije