Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED U BUDUĆNOST

Žene će kontrolirati svijet, a muslimani će preplaviti Europu

shuttle-žene (1)
Foto: NASA/JSC
1/4
18.10.2010.
u 18:01

Kršćanstvo će se širiti na jugu, a muslimani će preplaviti Europu, drže u američkoj konzultantskoj tvrtki koja je dosad dobro predviđala budućnost.

Žene će imati sve veću moć, sustav zdravstvenog i mirovinskog osiguranja kakav danas poznajemo neće postojati, a svaki aspekt života u zapadnom društvu bit će nadziran te privatnosti gotovo i neće biti...

Ovo su samo neka od predviđanja slike svijeta za 40 godina, koje je objavila poznata američka tvrtka Toffler Associates. Kompanija se proslavila još prije četiri desetljeća kada su njezini osnivači, Alvin i Heidi Toffler, objavili “Future Shock”, knjigu kojom se u tom trenutku predviđalo kako će svijet izgledati 2010. Istospolni brakovi, ekološke katastrofe poput izlijevanja nafte u Meksičkom zaljevu ili činjenica da se vijesti diljem svijeta šire gotovo u trenutku njihova zbivanja 1970. godine izgledale su nevjerojatnima, ali danas su ta predviđanja stvarnost. Zbog toga analitičari njihova današnja predviđanja za sljedeća četiri desetljeća uzimaju vrlo ozbiljno. A svijet će 2050., prema Toffleru, izgledati znatno drugačije nego danas.

Pronalaskom alternativnih izvora energije Saudijska Arabija, Iran, Irak i Venezuela izgubit će na važnosti, glavni “igrači” na terorističkoj sceni neće biti Al-Qa’ida, nego danas nepoznate skupine iz Afrike i Azije, a religije diljem svijeta imat će još jaču ulogu i više sljedbenika nego danas. Washington, Baltimore i Chicago spojit će se s New Yorkom u jedan megagrad, a na sličan će se način povezati i San Francisco s Los Angelesom.

Zbog globalnog zatopljenja podići će se razina mora, a izbjeglice s potopljenih područja počet će ratove za zemlju. Istodobno će topljenje leda na Arktiku omogućiti  rudarenje minerala i nafte s danas nepristupačnih dijelova Zemlje, zbog čega će doći do rata za prevlast nad tim područjima.

Očekuje se veliko širenje kršćanstva na južnoj polutki svijeta, a Europi slijedi veliko naseljavanje muslimana koji će dolaziti s Bliskog istoka.

Danas samodovoljna američka proizvodnja specijalnih oružja, mikrovalnih komunikacijskih sustava i visoke tehnologije ovisit će o 17 rijetkih kemijskih elemenata koji će dolaziti iz Kine.

Komentara 107

OB
-obrisani-
00:13 19.10.2010.

hehe! E pa ništa od toga da muslimani preuzimaju Europu! Pisac ovih redova vjerovatno ne čita novosti!

TE
Televizor
11:18 19.10.2010.

a jesu mu predviđanja....

OB
-obrisani-
20:23 18.10.2010.

a Hrvatska će biti zemlja blagostanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije