Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U JAPANU

Slučaj se istražuje: Žena se cijepila protiv COVID-a pa umrla od krvarenja na mozgu

COVID-19 vaccination in Japan
Foto: /Newscom/PIXSELL
1/4
02.03.2021.
u 14:03

To je prvi prijavljeni smrtni slučaj nakon cijepljenja u Japanu

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je u utorak da je žena u šezdesetim godinama umrla nakon što je primila Pfizerovo cjepivo protiv COVID-19, a još nije utvrđen uzrok njezine smrti. 

Šezdesetogodišnjakinja je umrla od krvarenja u mozgu tri dana nakon što je primila cjepivo, objavilo je japansko ministarstvo zdravstva, dodajući da je moguće da ta dva događaja nisu povezana.

Cijepljena je u petak i sumnja se da je pretrpjela krvarenje u mozgu tri dana kasnije, u ponedjeljak, rečeno je. To je prvi prijavljeni smrtni slučaj nakon cijepljenja u Japanu.

"Krvarenje u mozgu za koje se sumnja da je uzrok nije tako rijetka pojava među ljudima u dobi od 40-ih do 60-ih godina, ovaj put, na osnovi primjera iz inozemstva, čini se da nema poveznice između krvarenja u mozgu i cjepiva protiv koronavirusa", navodi ministarstvo mišljenje Tomohira Moria, liječnika koji savjetuje vladu.

"Možda je slučajnost, potrebno je prikupiti više informacija kako bi radne skupine procijenile situaciju", navodi se.

Pfizerovi dužnosnici u Japanu nisu bili dostupni za komentar. Pfizer je u studenome rekao da je njegovo cjepivo djelotvorno u svim dobnim i etničkim skupinama te da nema velikih nuspojava, što je bio znak da imunizacija može biti provedena širom svijeta.

Zdravstvene vlasti u svijetu pohvalile su brz razvoj sigurnog i djelotvornog cjepiva protiv COVID-19, ali su upozorile ljude s kroničnim zdravstvenim teškoćama da se prvo savjetuju s liječnikom.

Japan je kao posljednja članica Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta počeo program cijepljenja 17. veljače.

Dosad je primio tri pošiljke cjepiva Pfizera i BioNTecha.

Japan je službeno odobrio Pfizerovo cjepivo prošli mjesec, što je prvo takvo odobrenje u zemlji dok pojačava napore na suzbijanju zaraze uoči ljetnih Olimpijskih igara.

 

Nizozemci su najveći neradnici! Pogledajte u kojim zemljama se radi najmanje

Ključne riječi

Komentara 7

SO
Sir Oliver
14:18 02.03.2021.

Kad se umire, tad se sa sigurnoscu umire od Covida i to bez obdukcije i bez istrage, a kad se umre nakon primitka cjepiva, tad se nadugacko istrazuje, i vidi vraga, cjepivo bas nikada dosad nije bilo uzrok smrti. Ma da, bas!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:09 02.03.2021.

Ne morate ni istraživati. Sigurno neće biti od cjepiva. Hoćete li se kladiti?

Avatar BOSNAROSNA
BOSNAROSNA
15:43 02.03.2021.

Sad izgled jedna osoba tu i tamo ovo su statistike sluzbenog Americkog CDC 501 podlego od vskcine 11249 ozljeda 590 paraliza il djelomicni paraliza! Nije kovanje zavjere zvanicna statistika u USA koliko je umrlo od vakcine a prisilo se Koronana to ce se kasnije znati! Ovo sve za 4 sedmice!!! Ja cu uzet rizik i nevakcinisat se ssnse da umrem od vakcine il korone podjednake!! Sta su dugorocne posljedice, to cemo da vidimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije