Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća

Žena preživjela pad s balkonom starim 150 godina s trećeg kata

'04.5.2010.,-Pula -U zgradi koja se nalazu u Trscanskoj ulici -broj 7  sa unutrasnje strane zgrade urusio se balkon sa visine drugoga kata.Zena prezivljela u tskom stanju u bolnici Photo: Dusko Marusi
'Dusko Marusic/PIXSELL'
04.05.2010.
u 20:52

Manuela Hrvatin (58) pala je s trećeg kata dotrajale zgrade zajedno s balkonom dok je vješala rublje za sušenje i srećom nije životno ugrožena.

Manuela Hrvatin (58) iz Pule teško je ozlijeđena pošto je u ponedjeljak malo prije 17 sati s balkonom pala u unutarnje dvorište derutne zgrade u Tršćanskoj ulici.

M. Hrvatin na balkon je izišla kako bi objesila rublje za sušenje, no on je popustio pod njezinom težinom. Obrušio se u dvorište s visine od osam metara.

Višestruki prijelomi
Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo, Manuela Hrvatin ima višestruke prijelome, no izvan je životne opasnosti te je smještena na Odjel traume pulske bolnice.

Stanari zgrade žale se na dotrajalost i opasnost života u Tršćanskoj 7. Zgrada je, kažu, stara 150 godina, a derutnost se najviše vidi upravo na balkonima. Prva susjeda stradale Manuele Hrvatin kaže da joj je građevinska inspekcija poslije nesreće vrpcom ogradila balkon.

– Sad strahujem hoće li se opet srušiti balkon ili možda stube. Na balkon ipak moram jer ondje sušim rublje – rekla je Manda Beotić (52).

Njezina kći Nikolina (31) kaže kako je čula prasak betona te potom istrčala na balkon.

– Pogledala sam u dvorište i vidjela velik nered. Uspjela sam razabrati da na tlu leži susjeda i onda shvatila da je pao balkon. Pravo je čudo što je preživjela pad s trećega kata, a tome je sigurno pomogla i Hitna pomoć koja je stigla jako brzo – rekla nam je Nikolina Beotić.

Stanari kažu da su više puta o mogućoj opasnosti obavještavali gradsko poduzeće za održavanje zgrada Castrum.

Bez dogovora o obnovi
Direktor poduzeća Drago Glumac rekao nam je kako su u poduzeću svjesni dotrajalosti zgrade, no nemoćni su pred neslogom stanara.

– Više puta posljednjih godina pokušali smo se dogovoriti i o zahvatima jer nisu samo balkoni opasni. Otpada pročelje, a i stubišta su u lošem stanju. No nikad se nije uspjela okupiti natpolovična većina stanara voljnih uložiti u obnovu. Obavijestili smo i građevinsku inspekciju koja jedina ima ovlasti donijeti rješenje o sanaciji – rekao nam je Drago Glumac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije