Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrtnička škola

Zemlja je osigurana, sad još 'samo' treba riješiti financiranje

'25.09.2013., Koprivnica - Dozupan Ivan Pal, ravnatelj Obrtnicke skole Ratimir Ljubic i dogradonacelnik Koprivnice Misel Jaksic izasli su pred novinare kako bi javnost obavijestili da su Grad Koprivni
'Marijan Susenj/PIXSELL'
26.09.2013.
u 14:00

Ravnatelj 
koprivničke Obrtničke škole Ljubić kaže da sada rade na gornjim granicama svojih mogućnosti

Oko izgradnje nove Obrtničke škole u Koprivnici u zadnje vrijeme bilo je dosta nesuglasica između Grada i Koprivničko-križevačke županije. Na jučerašnjem sastanku svih zainteresiranih strana čuli su se ipak pomirljivi tonovi.

Napucavanje kroz novine

- Drago mi je da je došlo do ovog sastanka, da se ne napucavamo preko novina. Grad Koprivnica je definitivno pouzdan partner Županiji u ovom projektu, što smo dokazali kroz sve ove godine. Ja se moram ispričati svim građanima, i naše Koprivnice i naše Županije, što se taj projekt stvarno otegnuo na šest godina, neću ulaziti tko je kriv, nisam dovoljno dugo u ovoj priči, ali Grad je na današnji dan, zapravo to je bilo još i u prosincu prošle godine, ono što je preuzeo da će osigurati i osigurao - kazao je dogradonačelnik Mišel Jakšić (SDP), dodavši da je zemlja osigurana i kad se \"sklepaju\" neke pravne stvari sama izgradnja može krenuti.

I koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal (HSS) slaže se da samo zajedničkim naporima mogu do cilja.

- Mi smo na našem povjerenstvu utvrdili da definitivno postoji zemljište za tu školu, postoji objedinjena čestica, dakle Grad je zaista onu svoju obvezu, koju je preuzeo, i ostvario. Nisu to mala sredstva, to je preko pet milijuna kuna plus uređenje prilaznog puta koji će isto stajati preko dva milijuna kuna, dakle velika su to sredstva, nije to mali novac. To nam je uvjet da možemo ići dalje - rekao je Pal i istaknuo da postoje tri modela gradnje.

Tri modela gradnje

Jedan je javno-privatno partnerstvo, drugi je kreditno zaduživanje Županije, a treći fondovi Europske unije, a cilj je, slažu se svi, odabrati najefikasniji.

Ovog trenutka nedostaje oko 250 kvadrata radioničkog prostora u školi, a prijavom učenika koji žele nakon trogodišnjih programa nastaviti u četverogodišnjima problem prostora moraju rješavati koristeći gimnazijske učionice.

- Na žalost, ovog trenutka Obrtnička škola, koju pohađa 780 učenika, radi na gornjim granicama svojih organizacijskih mogućnosti i vrlo teško sljedeće godine može tako nastaviti - izjavio je ravnatelj Ratimir Ljubić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije