Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
twittervju

Željko Rogić: Imam četiri sina i jamčim da nijedan neće raditi na sudu

rogić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
22.10.2014.
u 14:00

Raspodijelio sam lakše predmete savjetnicima, a teže sucima. I to je razlog veće učinkovitosti

Predsjednik zadarskog Općinskog suda prepolovio je broj predmeta. No dobio je opomenu sudačkog vijeća...

Pa koga ste uvrijedili traženjem da se radi brže?

Ako je broj neriješenih predmeta u mom mandatu prepolovljen, ako svi, osim njih nekoliko koji stalno šalju prigovore, rade jako vrijedno i ako smo bili stalno prozivani u medijima, očito je da moji kritičari to ne vide kao uspjeh. Možda to ne odgovara mojim prethodnicima ili onima koji strahuju da ću se kandidirati za još jedan mandat. E, kandidirat ću se.

Možda im ne odgovara način?

Moj je pristup jednostavan. Raspodijelio sam lakše predmete savjetnicima, a teže sucima. I to je razlog veće učinkovitosti. Sudac bi ponekad zbog norme rješavao lakše predmete, a stariji bi se gomilali. To što sam na plakatu na kojem je pisalo akcija pozivao na brži rad bilo je u duhu veće učinkovitosti i mi smo postigli rezultate.

Upozorili ste i na problem zapošljavanja na zadarskom sudu. Nepotizam?

Samo pogledajte imena i prezimena sudaca koji rade na zadarskom sudu. Da, ima tu sudaca čiji su i roditelji ili bliži rođaci suci ili su bili suci na zadarskom sudu. Postoji vjerojatnost da su bili bolji od drugih, ali... Ja imam četiri sina i jamčim da nijedan neće raditi na radnom mjestu gdje ja radim.

>> Jednoglasna podrška prvom izvješću predsjednika Vrhovnog suda

Komentara 3

DU
Deleted user
14:20 22.10.2014.

Tipično za Hrvatsku. Ako je čovjek uspješan, poduzetan i pametan, ako u rješavanju ima rezultate, e počinje biti trn u oku onih naviknutih da nitko...baš nitko ne smije ugroziti njihovu udobnost, njihovu pompoznu veličinu, njihovo neznanje koje godinama uspijevaju skrivati upravo iza arogantne bahatosti koju mogu primjenjivati u usaljenom birokratskom okruženju. Nikada se ovdje nije cijenio rad, profesionalnost, etičnost, poduzetnost, samo priče o tome su prolazile, a onoga tko je to dosita htio- hitno maknimo. Tako to kod nas ide.

PB
pero.baruncic.9
17:14 22.10.2014.

Ima nesto trulao u drzavi Danskoj. Ovaj ( ili ovi aktualni) u zadnje vrijeme, strasno zaudaraju. Pun je komunistickih fraza i besmislica, a zapravo nije nista ni ucinio za korist RH: Nekoliko ljudi, bi javno optuzio za sadasnju, tesku situaciju, u zemlji: 1. Stjepan Mesic, zao covjek koji je volio i voli svakoga vise od Hravata i koji je tako jadno vrijedao ( rijecima i djelima BH Hrvate), znao je i morao znati za lopovluk, u zemlji, i nije nista ucinio i drzio se sa bjelosvjetskim kriminalcima, 2. Ivo Sanader, neumjereno bolestan covjek, koji je u stanju prodati zemlju za solde, kakav nizak duh, gadljiv, on je upropasio HDZ i hrvatsko gospodarstvo, dno dna u svakom pogledu, hebes i njega i njegove svecenike, sve sami smrad, bas krajnje odvratno, 3.Ivo Josipovic, gadljivac po stilu i djelu, on zaista ne voli RH i cini sve da je podredi nekim silama, rekao bih kratko: "covjek bez jaja", takakv covjek ne moze voditi drzavu, a pogotovo ne katolicku RH, ... 4. Zoran Milanovic, smutljivac, zaista nije ucinio nista korisno, procardo je mandat baveci se sobom i svojima, tamo je doveo nekakve pudlice prosrpskog nacina kevcanja i stitio neki ludacki pro Srbski strukturalni misinistarski sastav, zaista treba obuci ludacku kosulju da se vidi, kud hoda, iza rata tako podcjeniti svoju naciju i majke poginulih, to je u najmanju ruku uvreda svim onima koji su stvorili i koji vole Hrvatsku... VLAST, JE SLUZENJE NARODU ili ZASTRANJENJE, ...

Avatar johny21
johny21
11:52 23.10.2014.

nažalost u takvom društvu živimo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije