Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDUŽNE ŽRTVE

Reiner prihvatio pokroviteljstvo nad obilježavanjem zločina SS-a i partizana

Željko Reiner i Ivan Šipić
Foto: Sabor
11.03.2016.
u 19:50

Do masovnog stradanja došlo je 1944. godine

Predsjednik Sabora Željko Reiner prihvatio je pokroviteljstvo nad komemorativnim obilježavanjem 72. obljetnice masovnog stradanja na području Trilja i Otoka.

Kako je priopćio Sabor, Reiner se danas susreo s gradonačelnikom Trilja Ivanom Šipićem, koji mu je uručio zahtjev za pokroviteljstvom nad komemorativnim obilježavanjem 72. obljetnice masovnog stradanja civilnog stanovništva te zarobljenih i nenaoružanih pripadnika domobranstva za vrijeme II. svjetskog rata na području Grada Trilja i Općine Otok u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"U ožujku 1944. pripadnici njemačke 7. divizije SS „Princ Eugen“ u devet sela na području Općine Otok i Grada Trilja pobili su najmanje 1256 osoba, većinom žena, djece i staraca. U svibnju 1944. pripadnici partizanske 10. dalmatinske udarne brigade pobili su više od stotinu zarobljenih i nenaoružanih pripadnika hrvatskog domobranstva kod Markovića jame na području Trilja. Polaganjem vijenaca, svetim misama i komemorativnim skupovima Grad Trilj i Općina Otok odaju počast ovim brojnim nedužnim žrtvama zločina", priopćio je Sabor.

>> Ne možemo povijest prepustiti samo povjesničarima kad su i oni podijeljeni na 'ustaše' i 'partizane'

Komentara 60

Avatar ČEPlN
ČEPlN
20:18 11.03.2016.

Partizani su bili perfidniji zločinci, oni su pod krinkom antifasizma uspjeli napraviti vise zla. Čak su pjevali " Nosim kapu na tri roga i borim se protiv Boga", zamislite sto su takvi krvi zedni bili u stanju uciniti i sto su ucinili.

MI
Mimizo
20:13 11.03.2016.

treba donijeti zakon o zabrani zloglasnog simbola zvijezde petokrake tog fašističkog simbola pod kojim su ubijene na tisuće nenaoružanih pripadnika hrvatskog naroda nakon 2 svj rata

Avatar navijač
navijač
20:25 11.03.2016.

To je samo jedan od dokaza da su fašizam i komunizam u stvari jednaki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije