Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni predsjednik Gradskog vijeća Krapine

Željko Pavić: Gotovo je - ili će doći do promjena, ili će cijela lijeva koalicija podnijeti ostavke u Vijeću

Pavić
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
22.09.2014.
u 12:00

Kap koja je prelila čašu bila je kada na završnoj večeri Festivala kajkavskih popevki, tvrdi Pavić, nije bilo dovoljno karata za gradske vijećnike, ali je zato u dvoranu puštena grupa HDZ-ovaca kako bi pljeskali Kolindi Grabar Kitarović

- Gotovo je. Pokazali ste da niste dostojni povjerenja koje su vam pružili građani Krapine. Ukoliko se ovakva praksa nastavi, mi joj nećemo davati legitimitet i lijeva koalicija će podnijeti ostavke na sve dužnosti u Gradskom vijeću - iznenadio je predsjednik krapinskog Gradskog vijeća Željko Pavić (SDP) svojim obraćanjem gradonačelnika Zorana Gregurovića (HDZ), ali i sve HDZ-ovce.

Nije bilo rasprave

Bila je to zadnja točka, nakon koje je sjednica Gradskog vijeća zaključena i više se nitko nakon Pavića nije mogao uključiti u raspravu, niti je mogao odgovoriti.

- HDZ-u su se važnijim od dobrobiti građana pokazali nepotizam i zapošljavanje stranačkih kadrova u javnim poduzećima. Bez natječaja, naravno. Žalostan sam što veći dio projekata koji su zajednički predviđeni i prihvaćeni neće biti moguće provesti, zbog nesposobnosti gradonačelnika i njegovih odabranika - govorio je Pavić, dodajući da posljednji primjer s Festivala kajkavskih popevki najbolje pokazuje kakvi su HDZ-ovci.

- Na završnoj večeri mjesta nije bilo niti za vijećnike grada Krapine. Ali zato su u dvoranu stigli autobusi HDZ-ovih drukera čija je jedina zadaća bila pljeskati na spomen imena Kolinde Grabar Kitarović. U isto vrijeme, HDZ se podcjenjivački odnosi prema predsjedniku RH Ivi Josipoviću. Zbog takvog odnosa prema ljudima koji su od strane naših sugrađana odabrani, postavljam si pitanje – mogu li i imam li uopće pravo sudjelovati u takvoj gradskoj vlasti koja se ruga svojim vijećnicima, a da ne spominjem predsjednika države - sipao je “otrovne strelice” Pavić, dodajući da im nije cilj rušiti gradonačelnika ako je on taj kojeg građani žele, ali da ne mogu više sudjelovati u takvoj politici te da su mogući novi izbori za Gradsko vijeće.

S druge strane, gradonačelnik Zoran Gregurović, vidno je ogorčen postupkom Željka Pavića.

Dobar domaćin

- Svi prijedlozi i projekti korisni za grad su dobrodošli, iako su nažalost od predsjednika GV-a vrlo rijetki ili ih uopće nema. Inače, vijećnici su dobili ulaznice za Festival. Kao gradonačelnik dočekao sam predsjednika Josipovića i bio uz njega kao dobar domaćin sve dok nije otišao iz Krapine. A ako je to što je netko dobio glasniji pljesak razlog za izazivanje krize vlasti u Krapini, onda je to stvarno žalosno. I nevjerojatno je da je, unatoč dosadašnjoj korektnoj suradnji, pokrenutim projektima gdje je prikupljena dokumentacija te se čeka otvaranje natječaja i apliciranje na EU fondove, pozitivnom poslovanju svih gradskih tvrtki te izuzetno uspješnim Festivalom, koalicija na čelu s Pavićem odlučila prekinuti suradnju - zaključuje Gregurović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije