Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Željko Kerum: Kompjutorašima bih dao beneficirani radni staž

ericson
09.04.2010.
u 21:00

Ericsson Nikola Tesla i lani je zadržao financijsku stabilnost i profitabilnost, a u Splitu radi 260 stručnjaka na istraživanju i razvoju

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, i dr. sc. Tomislav Kilić, dekan splitskog FESB-a, potpisali su sporazum o suradnji koji obuhvaća konkretne projekte koji će se realizirati kroz tri godine. – Drago mi je što je Ericsson prepoznao FESB kao svog partnera. Ovo je školski primjer dobre suradnje znanosti i gospodarstva, cilj su nam zajednička ulaganja u istraživanja i razvoj – naglasio je dekan Kilić.

– Lijepo je vidjeti rezultate Ericssona i suradnje s FESB-om. Grad će uvijek podržavati ovakve projekte, jasno je da ima pametnih ljudi i velikih potencijala. Ovdje se radi o znanju koje je izvozni proizvod. Imamo dosta toga u Splitu, samo nije otkriveno – kazao je gradonačelnik Željko Kerum. Naglasio je da je FESB ovogodišnji dobitnik Nagrade grada te izrazio nadu da će dogodine netko predložiti i Ericsson za to priznanje.

S velikom pozornošću gradonačelnik je razgledao prostorije i opremu Ericssona Nikole Tesle, pitajući zaposlenike koliko vremena provode na kompjutoru. Smatrajući to izrazito teškim poslom, Kerum je kazao: "To zaslužuje beneficirani radni staž!" Pitao je vrhunske stručnjake i za plaću te upozorio da je bitno da je redovita. – Hvala dragome Bogu da danas postoje ovakve tvrtke koje zapošljavaju mlade ljude – rekao je gradonačelnik.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, pohvalila se da je tvrtka, unatoč recesiji, lani uspjela zadržati financijsku stabilnost i profitabilnost te čak zaposlila 90 novih stručnjaka. Nisu izgubili nijedan strateški posao, a i izvoz znanja bilježi značajan rast. Najveća vrijednost kompanije je ulaganje u ljude. Od 1650 zaposlenika, oko 600 radi na istraživanju i razvoju, od toga čak 260 u Splitu. Inovativnost i kreativnost važni su za opstanak, a u Ericssonu motiviraju radnike za nove ideje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije