Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Markić:

'Nije istina da U ime obitelji bilo kome oduzima prava, upravo suprotno'

Željka Markić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
08.09.2017.
u 16:09

U ime obitelji se zalaže protiv nametanja redefinicije kulture i društva od strane manjine, kaže Željka Markić

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić reagirala je u petak na tvrdnje koje je docent na Odjelu za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci Nebojša Zelić iznio na okruglom stolu "Ima li Bog crkvu" održanom u sklopu Festivala alternative i ljevice u Šibeniku - Fališ, istaknuvši kako je riječ o nizu neistina iznesenih o toj Udruzi.

"Nije istina da udruga U ime obitelji ne zagovara zajedništvo u religijskom i nacionalnom identitetu – zagovara zajedništvo među svim građanima Republike Hrvatske koje se temelji na poštivanju temelja pluralnog društva – uvažavanju činjenica, argumenata i postizanju suglasja u donošenju odluka uporabom demokratskih mehanizama odlučivanja", poručuje Markić.

Nije istina, ističe Markić, da udruga U ime obitelji bilo kome "oduzima prava", upravo suprotno – zalaže se za jednaka prava svih građana na iznošenje svog mišljenja, za legitimne i nediskriminirajuće vrijednosti i to u području zaštite i promicanja braka i obitelji kao temeljne jedinice svakog društva, pravo djeteta na oca i majku, pravo radnika na slobodnu ili odlično plaćenu nedjelju, pravo birača da izravno izabiru svoje političke predstavnike, pravo poduzetnika na tržišno natjecanje slobodno od korupcije itd.

 "Nije istina da U ime obitelji krši 'povijesno liberalna prava' – upravo suprotno, U ime obitelji se zalaže protiv nametanja redefinicije kulture i društva od strane manjine", podsjeća Markić i dodaje kako u svim demokratskim društvima većina donosi odluke, dok u totalitarnim režimima manjina donosi odluke na štetu većine.

Ističe kako "udrugu U ime obitelji zabrinjava Zelićevo izvrtanje dobro poznatih, osnovnih činjenica te iznošenje neistina o udruzi U ime obitelji na temelju", kako napominje, "pretpostavljamo, osobnih predrasuda gospodina Zelića".

Komentara 25

Avatar megatronman
megatronman
17:47 08.09.2017.

Gospođa je od Crkve dobila zemljište za gradnju svoje viletine po jedan euro za kvadratni metar. I nju ne krivim. Krivim vas koji ste glupi da to ne uvidite. Thompson sindrom. Toliko voli Hrvatsku da ne plaća porez. A vamaa je idol. Inteligencija naroda je dvoznamenkasta brojka (u padu).

BA
bakulušić
16:56 08.09.2017.

Kako bi "antifašisti" bili sretni da mogu gospođu Željku Markić "izmjestiti" kao ploču iz Jasenovca ili, kao hrvatske ministre koji im nisu po volji. Oni su zaista uvjereni da su neka snaga pa pokušavaju i nemoguće. I nikakva glupost im nije strana. Drugovi, vaše vrijeme prolazi i što prije to shvatite, bit će vam lakše. Čujem da u Irskoj rastu plaće.

Avatar Becarina
Becarina
07:35 19.09.2017.

Pupovac je samo mamac za desnicu, ostali prijedlozi izbornog zakona su opasni , prepisano od Francuza , srusili tradicionalnu ljevicu i desnicu "SDPHDZ" instalirali Makrona - drugi Oreskovic, Zeljkin Prijatelj. Slican izborni zakon je u Grckoj , Irskoj - Irci sele dolaze drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije