Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUŠTENA PRILIKA

Očekivali su Trumpovo pomilovanje, no oprost nisu dobili

Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.01.2021.
u 08:33

Neka od najčešće spominjanih imena koja su trebala dobiti oprost bili su upravo članovi Trumpove obitelji i sam Trump, no to se ipak nije dogodilo.

Tjednima se nagađalo tko bi mogao dobiti pomilovanje od strane predsjednika na odlasku Donalda Trumpa. Međutim, iako je on potpisao 73 pomilovanja i 70 komutacija prije nego što je napustio Bijelu kuću u srijedu, neka od najčešće spominjanih imena nisu ipak dobila oprost. 

Među onima koji jesu nalazi se bivši savjetnik Bijele Kuće Steve Bannon, bivši gradonačelnik Detroita Kwane Kilpatrick i reperi Lil Wayne i Kodak Black. 

U trenutku dobivanja oprosta Bannon je čekao suđenje za navodnu prijevaru Trumpovih pristaša koji su donirali novac za izgradnju zida, no ta sredstva uopće nisu bila za to utrošena. Lil Wayne i Kodak Black su pak bili osuđeni zbog oružja. 

Neka od najčešće spominjanih imena koja su trebala dobiti pomilovanje bili su upravo članovi Trumpove obitelji i sam Trump, no to se ipak nije dogodilo. Međutim, nisu ni oni jedini, piše Fox News. 

VIDEO: Inauguracija Joea Bidea - Robert Bubalo: Ovo nisu normalna vremena. Biden se neće zalagati za rasturanje EU-a

Oprosti do kojih ipak nije došlo

Joseph Maldonado-Passage, poznat i kao 'Joe Exotic', nije dobio oprost, iako je njegov tim u ponedjeljak objavio kako su 'uvjereni kako će dobiti oprost'. Rekli su i lokalnim medijima kako imaju spremnu limuzinu za njega, kao i šminku, odjeću te stručnjaka za mentalno zdravlje.  Maldonado-Passage dobio je 22 godine zatvora jer je naručio plaćenog ubojicu kako bi ubio svoju rivalku Carole Baskin. 

Jedno od poznatijih imena koje je bilo spominjano za moguće pomilovanje e ono osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea. On se trenutno nalazi u zatvoru u Londonu gdje se vodi pravna bitka oko njegova moguća izručenja SAD-u. 

Zviždač Edward Snowden je pak jedan od rijetkih čije je ime spominjao sam Donald Trump. Snowdenu prijeti 175 godina zatvora ukoliko ga osude za kršenje Zakona o špijunaži, urotu za hakiranje vladinih računala i nezakonit pristup i objavu dokumenata ključnih za nacionalnu obranu. 

Snowden je pobjegao iz SAD-a nakon što je 2013. objavio dokumente koji dokazuju da je SAD-e špijunirao vlastite građane. Kasnije je dobio azil u Rusiji, a u studenom prošle godine objavio kako će on i žena zatražiti rusko državljanstvo s obzirom na to da čekaju dijete.  Nakon što se saznalo kako Snowden neće dobiti oprosti, on je tvitao kako nije nimalo razočaran činjenicom što mu pomilovanje nije dodijelio čovjek 'koji nije znao za ljubav koju nije platio'. 

 

Prošlog mjeseca objavljeno je kako jedno od mogućih imena za oprost je osnivač darknet stranice Silk Road (Put svile) Rossa Ulbrichta. Korisnici Silk Roada mogli su kupovati ilegalnu robu sakrivajući pritom svoj identitet. Kongresmen Thomas Massie bio je jedan od najglasnijih u svojem zagovaranju za oproste Snowdenu i Ulbrichtu.

Komentara 3

DU
Deleted user
20:34 21.01.2021.

Snowden kaže amerima da ih vlada prisluškuje. Ima dokaze, žrtvuje sve, a ljude nije briga.

Avatar Čepiga.
Čepiga.
11:23 21.01.2021.

Za Snowdena je kazna već to što mora živjeti u Rusiji.

PR
prokurator
10:40 21.01.2021.

"a man who has never known a love he had not paid for" uuuuuuuuuuuuuuffffffff ovo je najniži udarac koji je dobio :))))))) i koji je naravno zaslužio. a to još od čovjeka kojemu se smješi 175 godina zatvora ali svejedno ima muda ovo napisati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije