Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirao na kritike

Nadbiskup Puljić: Čini se kako nekima trebaju prigode da se razgovara preko nišana

Želimir Puljić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
03.09.2015.
u 17:22

Neke bi se komentare moglo bez dvojbe opisati i medijskim linčem, rekao je Puljić

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić u današnjem razgovoru za Hrvatski katolički radio rekao je kako nije očekivao tako burnu reakciju u svezi s njegovom izjavom o peticiji za uvođenjem pozdrava "Za dom spremni" u Hrvatsku vojsku, prenosi IKA.

- Nisam očekivao i ne prepoznajem sadržaj moje izjave u tim reakcijama. Usudio bih se reći kako se to što su pojedini mediji iznijeli može označiti kao diskreditacija, manipulacija, ekstrapolacija, izvrtanje činjenica. Neke bi se komentare moglo bez dvojbe opisati i medijskim linčem - rekao je Puljić. IKA navodi da je Puljić zapravo predložio neka skupina stručnjaka da svoje stručne i znanstvene priloge i prijedloge, pa ako treba i prikupljanje potpisa te da se kritički osvrće na prikupljanje potpisa bez "stručne i znanstvene podloge".

Puljić je u današnjem razgovoru rekao kako je izjavom pokušao "spustiti loptu na zemlju" i reći: "Ljudi moji, ovo društvo stalno se glođe i konfrontira oko nekih stvari, koje nisu bitne za budućnost i sadašnjost države i naroda. Ali, čini se kako nekima trebaju prigode da se razgovara preko nišana, ili svrstava u kolo u kojem se stalno pjeva naši vaše nadigraše". Ustvrdio je da se u interpretaciji njegove izjave radi o klasičnom primjeru medijske manipulacije te da se iz napisa i komentara osjeća "orkestralno djelovanje, a orkestar u kojem postoje različiti sudionici i akteri, ne može bez dirigenta". Rekao je i kako ga zanima "tko je dirigent koji manipulira medijskim prostorom", ne samo u Hrvatskoj nego i šire, jer ga se u njemačkim i srpskim medijima prikazalo kao "promicatelja fašističke ideologije i neprijatelja srpskog naroda".

>> Prijedlog nadbiskupa Puljića o referendumu za 'Za dom spremni' izazvao kritike

>> Nadbiskup Puljić o inicijativi "Za dom spremni": Biskupi se ne potpisuju u ime biskupija

Komentara 38

BA
bakulušić
18:13 03.09.2015.

Domoljubna vlada će biti ona koja će nam otkriti tko su dirigenti. Trubače znamo.

PA
pavo
17:43 03.09.2015.

Nadbiskup Puljć je trebao odmah reagirati kad je u njegovoj nazočnosti Irinej vriedjao Hrvate. Tada ne bi baš nitko u Hrvatskoj imao streljiva za pucati po njemu. Ovako je pustio neka se stvar zaboravi i ostao na vjetrometini. Kalkulirao jee bez potrebe. Ipak njegova inicijativa oko ZDS je jako dobro došla. Dom.

JO
jorgovanjorgovan
07:08 04.09.2015.

popuj pope ali nemoj nama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije