Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI
Povratak na članak

Kremlj zapadnim državama: Zaustavite ukrajinsko granatiranje nuklearke; Medvedev: Rusija će postići svoje ciljeve

Ruski i ukrajinski dužnosnici održali su nekoliko krugova razgovora od početka invazije u veljači. No postignut je slab napredak i od kraja ožujka nije bilo sastanaka, a za to se dvije strane međusobno okrivljuju.

Komentari 93

DU
Deleted user
11:55 08.08.2022.

Veseli me što su sve slavenske zemlje podržale Ukrajinu...ali baš sve.

VL
Königsberg
11:56 08.08.2022.

jel ovo ruski špijuni skupljaju lovu za putinov režim koji grca pod sankcijama? :-) "Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim ruskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa. Nakon što je policija zaprimila dojavu daa je 7. kolovoza oko 3.50 sati provaljeno u trgovinu u sklopu trgovačkog centra u Ulici Rimske centurijacije u Puli, policijski službenici su za svega deset minuta pronašli počinitelja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni kamenjem i cijevima razbio stakla na trgovini te je ušao u trgovinu i iz nje otuđio više pametnih satova, automobilskih navigacijskih uređaja, prijenosnih računala, tableta i druge računalne opreme, čime je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna."

VL
CF
centar for
12:54 08.08.2022.

"Kremlj je u ponedjeljak pozvao zapadne države da utječu na Ukrajinu kako bi prestala s navodnim granatiranjem nuklearne elektrane Zaporižja, najveće u Europi. U razgovoru s novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je to „krajnje opasno“. Peskov zaboravljaja da Ukrajinci sigurno ne granatiraju iz zabave nego jer su tamo rusi krajnje neodgovorno smjestili svoje naoružanje, a svako mjesto gdje je vojska i naoružanje su legitimna meta koju treba uništiti, tako su do danas tvrdili rusi dok su razarali ukr.škole, vrtiće, bolnice, tvornice, muzeje, sve pod izlikom da je tamo ukr.oružje! zato, samo naprijed ukrajinci, sve raznesite!

VL
Avatar gremo20
gremo20
14:57 08.08.2022.

"Više od 450 inozemnih komponenti pronađeno je u ruskom naoružanju u Ukrajini, što je dokaz da je Moskva u godinama prije invazije ključnu tehnologiju nabavila od američkih, europskih i azijskih tvrtki, objavio je u ponedjeljak britanski obrambeni think tank Royal United Services (RUSI). Ukrajinske snage od početka napada na bojištu dolaze u posjed ruskog naoružanja, ispravnog ili djelomično oštećenog. Nakon što je rastavljeno ukupno 27 vrsta naoružanja, od krstarećih raketa do protuzračne obrane, pokazalo se da ono pretežno ovisi o zapadnim komponentama. To je dosad najdetaljniji prikaz ovisnosti ruske vojske o zapadnim komponentama za napad na Ukrajinu. Oko dvije trećine komponenti proizvedeno je u američkim tvrtkama. Gotovo četvrtinu svih pronađenih komponenti proizvode američki Analog Devices i Texas Instruments. "

VL
TE
Terejo
00:25 09.08.2022.

Kremlj po običaju laže i izmišlja, ništa novo.

VL
Avatar natovac
natovac
00:27 09.08.2022.

Specijalna operacija se malo oduljila. Što kažu putinofili, koliko do ruske pobjede koju su predviđali za 72 sata?

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
23:16 08.08.2022.

Rusija je poznata po laganju. Ovo sa nuklearkom nije nimalo drugačije od uobičajene dnevne doze ruskog laganja. Na internetu postoje snimke dronova da Rusi istovaruju vojne kamione u krugu nuklearke i da se ulaze sa oklopnim vozilima unutar zgrada koje su dio nuklearne elektrane. Prema tome jasno je tko krši međunarodne norme i ugovore. To je država terorist Rusija.

VL
Avatar natovac
natovac
00:26 09.08.2022.

Slava HIMARS-u!

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
22:32 08.08.2022.

Zašto zapad ćuti pred pokušajem ukrajinskih fašista da razaranjem nuklearke izazovu nuklearnu katastrofu koja će se preneti i na Evropureneti i na Evropu

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
17:15 08.08.2022.

ŠOK ZA EU I UKRAJINU: Jedan deo teritorije Ukrajine doneo odluku o referendumu za prisajedinjenje Rusiji

VL
M3
Miške 3
16:33 08.08.2022.

Zelenski neće okončanje rata, uvakao bi cijeli svijet u 3. svj..rat. Njemu je to pozornica na kojoj on misli da ima glavnu ulogu i stalno žica Shvatite to. Treba slušati savjet starog diplomata H.Kisingera za okončanje rata.

VL
DU
Deleted user
20:36 08.08.2022.

Upravo Zapad drzeci visoke (lopovske) cijene energenata omogucuje ovu invaziju na Ukrajinu.Trgovci kazu da sve potice iz Ukrajine.Kao da osim njih nitko na svijetu ne radi.A zapravo rade nama ono sto zele.I nece ovo samo prestati.

VL
AT
ATG
17:38 08.08.2022.

Kad će informacija o ukrajinskim dokumentima koji su "procurili" o 191.000 poginulih i teško ranjenih Ukrajinaca (ne računajući nestale i zarobljene)?

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
17:22 08.08.2022.

Generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres izrazio je zabrinutost zbog moguće nuklearne katastrofe u najvećoj evropskoj nuklearnoj elektrani, nakon što je Moskva u petak optužila ukrajinske snage za granatiranje nuklearne elektrane u južnoj regiji Zaporožje, dok Kijev tvrdi da Rusija koristi to postrojenje kao “štit” za svoje vojnike.

VL
DU
Deleted user
13:28 08.08.2022.

Sve je to propaganda. Ukrajinci kažu da Rusi zbog neuspjeha napadaju mirne gradove, a Ukrajina izgubila do sada više od 20 % teritorija. Vidite kako je neuspjeh ili uspjeh relativna stvar. Ovisno tko priča. Govore o uništenoj tehnici i ljudskimudskim žrtvama kod Rusa, ali jasno o svojima niti riječi. Što su se povlačili ili bježali bez ispaljena metka. To je onda još gore. Ukratko nikome ništa ne treba vjerovati. Činjenica je da Rusi napreduju, brzo ili polasko to nije važno, ali to je činjuenica. Ukrajinci uz svu priču ozbiljnijih koraka u oslobađanju još uvijek nemaju, a realno neće niti imati . Jasno osim novih žrtava i gubitka teritorija. No o tome i tako odlučuju Amerikanci i njihov pijunčić Zelenski.

VL
ST
Stainer
12:52 08.08.2022.

Zar još to traje? Kad će već jednom ta ofanziva i slom Putina?

VL
HE
Helios
14:27 08.08.2022.

Nemam povjerenja ni u jednu stranu

VL
BI
billynik
11:49 08.08.2022.

Ove vaše vijesti su svaki dan sve smješnije, mene zanima da li to netko pročita prije nego se objave?

VL
Avatar AlPoS
AlPoS
09:48 08.08.2022.

Ma da, svakako u pravu ste Rusi su na koljenima, potpuno onemoćali, linije opskrbe ne postoje, vojnicu su gladni, nedostaje im streljiva, konstantno gađaju samo škole, željezničke postaje, muzeje, bolnice, vrtiće, trgovačke centre, gubici im se mjere u desecima tisuća. Građani u Rusiji pate od cijena energenata, na benzinskim crpkama stoji se danima u redovima za benzin, ne može se doći do novaca i vlada hiperinflacija. Potpuno je netočno da cca 200 000 Rusa u šahu drže cjelokupnu Ukrajinu od 44 mil stanovnika. Naravno sve što što kaže u noćnim obraćanjima predsjednik Zelenski je točno. E moj narode za mjesec - dva dana krećemo svi skupa plaćati ovo ludilo iz naših lisnica, radi egzibecionista u Kijevu i na zapadu.

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
08:50 08.08.2022.

Zelenski pretendira da se on tu nesto pita, dok izvrsava naredbe iz Washingtona. A gazde su zagrizle zalogaj koji im je stao u grlu, i u svom pohlepnom megalomanskom zanosu provocirajuci Kinu zagrizli su vec i drugi zalogaj koji bi ih mogao ugusiti. Mali ukrajinski tragikomicar je usao u igru kojoj nije dorastao i za njega postoji samo jedna opcija, a to je da vjerno i slijepo izvrsava naredjenja svojih gospodara. U protivnom, Amerikanci ce ga fizicki eliminirati i pokusati optuziti Rusiju za to ubojstvo, i nastaviti s ovim 'proxy' ratom protiv Rusije kao sto su i planirali... do posljednjeg Ukrajinca. Ostaje za vidjeti da li su i Kinezi s Taiwana spremni voditi jos jedan americki 'proxy' rat u Juznom kineskom moru... Europljani ce sa zebnjom, iz "topline" domova svojih, pratiti situaciju kojoj su i njihovi nesposobni lideri dali svoj znacajan doprinos.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.