Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rio +20
Povratak na članak

'Zeleni kapitalizam je pljačkaška orgija moći i nova kolonijalizacija'

Hrvatsku delegaciju predvodio je potpredsjednik Vlade Neven Mimica. Kazao je da je ozelenjavanje gospodarstva neophodno u promicanju učinkovitog korištenja resursa i održive proizvodnje i potrošnje

Komentari 12

KA
Kakma
16:36 22.06.2012.

Grabezljivi zapad sa svojim pohlepnim bankama,ce upropastiti ovaj svijet,a onda ce i oni otici u propast sa svim tim milijardama dollara i eura.

VL
WS
Wer Sind Sie Herr Sorge
16:38 22.06.2012.

Neven Mimica....na svakom sumitu rece drugu pricu Svi politicari su isti...kako sto duze biti u fotelji a kad vise nisu u jednoj onda horizontalno uskociti u drugu. Za to trebaju kontakte. To ja znam dobro. Ja ih imam u obitelji.

VL
AU
autoritet
17:13 22.06.2012.

Latinska Amerika je zadnja šansa Zapada. Sve ostalo zaposjela je bankarsko-politička klika.

VL
Avatar perodeformero
perodeformero
17:24 22.06.2012.

Slažem se. U Južnoj Americi mogao bi se artikulitari neki novi društveni poredak. Netko će to kod nas posprdno zvati "novi komunizam", netko "kapitalizam s dušom", ali nih bi moglo biti baš briga kako ih zovemo. Motor promjene bi mogao biti otpor prema SAD-u i njihovom besramnom kolonijalizmu lopovluku i šibicarenju na veliko. Navijam za njih. i ovaj vikend navijam za Pastora Maldonada - "crvenu opasnost" na 4 kotača, osobnog prijatelja Huga Chavesa. Na 1. reningu F1 je bio prvi. Ako u nedjelju pobijedi, crvenjet će se svijet i to ne od srama nego od krvi radnika i seljaka Latinske Amerike

VL
SP
spartak
19:02 22.06.2012.

Bravo Morales! Sve je rečeno u jednoj rečenici. A čuj ti ovog našeg laprdala Mimicu, velikog stručnjaka za ekonomiju i ekologiju! Zašto se uopće tim politikantnima plaćaju goleme dnevnice i troškovi putovanja?. Pa za te novce su se mogli, nana primjer, konačno urediti zahodi u osnovnoj pškoli koju pohađa moj sin, a u groznom su stanju!. To bili novci barem uloženi u "ljudsko zdravlje", kako kaže taj Mimica, a ne u njegove frazetine koje nikome nisu donijele.korist osim njemu.

VL
NO
normalac
20:38 22.06.2012.

Žalosno je što smo doživjeli u 21. stoljeću! Nekakvi nazovi demokratski izabrani predstavnici laprdaju širom sve jadnijeg svijeta kobajagi za naš interes - moš mislit! Taj "iskusni diplomat" Neven Mimica nama u HR prodaje fore kako se trebamo odreći regresa, biožičnica i dr., a on je ovom svojom apsolutno deplasiranom putešestvijom potrošio više od nekoliko godišnjih plaća nas sirotinje. Očito je ovakav demokratski model istrošen i u budućnosti će se morati tražiti "demokratskiji" model. Ovaj demokratski model sve više podsjeća na staljinizam, fašizam i nacizam. Eh što smo doživjeli u svojoj Hrvatskoj! Gdje je tome kraj? Bravo Morales i ekipo!

VL
IC
ice12
21:37 22.06.2012.

Vise je nego ocito da se ova civlizacija urusava

VL
OB
-obrisani-
23:03 22.06.2012.

Sto prije latinska Amerika pokaze srednji prst banksterima, u stilu Argentine, to bolje za njih

VL
SA
Savjest
07:29 23.06.2012.

Starac bez ikoga svoga, dakle i bez djece drži u ruci okidač za nuklearnu bombu. Koliko i koliko dugo je on opasan? Opasan je dok ne umre, a na samrti, samo ako smrtni grč aktivira njegov prst na okidaču. No,, kako sada stvari stoje, nuklearne bombe još ne mogu uništiti čitavo čovječanstvo i ono će se poslije eventualne nuklearne katastrofe obnoviti drugim i drugačijim ljudima od ovih koji isključivo čuvaju svoje bogatstvo, ne videći da s bogatstvom nisu postigli i besmrtnost. Besmrtni – što znači na dulji rok upovijesti - samo su oni narodi koji održavaju vlastitu prokreaciju, čak ako su i siromašni.

VL
EN
EndemskaVrsta
08:00 23.06.2012.

Osim licemjerja 'zapadnoga svijeta' - mafije zlatnog teleta - beskrajna je i njegova pohlepa, kao da mu ništa ne znači legenda o kralju Midi (Midasu): sve što takne želi pretvoriti u zlato - razarajući pritom planet, ubijajući milijune ljudi... - zanemarujući istinu da jednom, kad mu ne ostane drugo, neće imati što jesti. U prenesenom značenju: dok predatorski kapitalizam ne poždere samoga sebe (a lijepo napreduje, dramatičnom erozijom društava, ekonomije, kulture, humanosti... nadasve dekadencijom demokracije, koja već sada ima jasne karakteristike financijaškog totalitarizma) razorit će osnove egzistencije milijardama ljudi. Evo Morales glas je savjesti običnog čovjeka - Neven Mimica pripadnik parazitsko-klijentelističke strukture u službi stranih grabežljivaca!

VL
K1
k1milica
08:01 23.06.2012.

zelena mafija,,,(osobno sam vegan) ali kad malo proucite tko to financira .... najbolje ih opisuje izraz LUBENICE( izvana zeleni a nutra crveni s crnim sjemenkama) i vise nije fora u porezu na co2 nego vec popravljaju klimu.....a klimatologa na sastancima ni za ljek... osim iznimke koja je rekla da je klima jedno od najkompliciranijih stvari na svijetu.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
09:44 23.06.2012.

Biodinamička poljoprivreda, alternativna medicina i obnovljivi izvori energije glavni su lijek u borbi protiv korporativne pohlepe svih vrsta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.