Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Zekanović: Srbiji ne bismo trebali pomagati, a koalicija HDZ - SDP je dogovorena!

Hrvoje Zekanović
Večernji TV
19.04.2018.
u 10:07

- Nažalost ova Vlada će ostati na vlasti. Glasači HDZ-a sigurno su razačorani i Vlada ne bi trebala imati potporu, no mislim da će se ovo nastaviti još dvije godine - kazao je Zekanović.

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, današnji je gost emisije Večernji TV-a. Komentirao je incident Vojislava Šešelja u Beogradu, odnose Hrvatske sa Srbijom, a ovorio je i o hrvatskoj Vladi, Istanbulskoj konvenciji, Hrastu... 

- Mene nije iznenadio Šešeljev postupak u Beogradu jer cijela srbijanska politika je zadnjih 27 godina na istom tragu. Nikad nismo čuli njihovu ispriku za ratna događanja devedesetih, niti gdje su posmrtni ostaci brojnih branitelja. Nikad nije bilo riječi o ratnoj odšteti, a znamo tko je Šešelj i da je Aleksandar Vučić bio četnički vojvojda. I onda se čudimo takvim događajima. Čudi me što uvijek mi trčimo ususret Srbiji. Neka plate odštetu i otkriju gdje su posmrtni ostaci branitelja pa onda mogu dobiti našu podršku za ulazak u EU - kazao je Zekanović na početku i dodao:

- Mi bismo trebali uspostaviti bratske odnose s Mađarima koji vodi Orban, ali on odgovara establišmentu u Bruxsellesu. A Srbiji ne bih pomagao u njezinom europskom putu jer Hrvatska od toga nema ništa.

Osvrnuo se i na Vladu.

- Nažalost ova Vlada će ostati na vlasti. Glasači HDZ-a sigurno su razačorani i Vlada ne bi trebala imati potporu, no mislim da će se ovo nastaviti još dvije godine - kazao je i dodao:

- Trudio sam se dok sam bio dio vladajuće većine, ali nije bilo odjeka. Hrvatska je izgubila suverenitet, gospodarski je na koljenima, a tisuće ljudi napustile su zemlju... Isto tako siguran sam da će doći i do koalicije HDZ-a i SDP-a, ona je već dogovorena!

Cijelu emisiju pogledajte u videu.

Komentara 26

KA
Karma
10:55 19.04.2018.

Molim kineze da svoj zid presele na Dunav ,sebi nek naprave još stariji a mi bi se rješili smetnje i sa zida bi turisti gledali Jurski park na istoku.

Avatar Matija22
Matija22
10:49 19.04.2018.

čovjek je u pravu,samo nezna da pupavac drži vladu pa moraju se ulizivat srbijancima ako žele vladat još dvije godine.jer tako pupavac hoće

PO
portugisac
11:04 19.04.2018.

To i slijepac već vidi da je koalicija SDP - HDZ spremna. Bernardić je "popljuvao" sve male stranke a Plenković je učinio što je učinio i time izgubio HDZ biračko tijelo. Znači i HDZ i SDP dobiti će od 15 do 20% glasova svaki i to će ih udružiti. Pošto oboje slove kao lijevi bilo bi dobro da se stvori jaki desni centara potencijala ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije