Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVi na ulicama

Najmanje 37 poginulih u razornom potresu u Nepalu, urušene kuće: 'Sela su odsječena od komunikacije'

First Lady Elke Büdenbender visits Nepal
Foto: SINA SCHULDT/DPA
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
03.11.2023.
u 23:43

Potres je zatresao zgrade u New Delhiju, udaljenom oko 600 km, prema Reutersovim svjedocima

Potres magnitude 6,4 pogodio je u petak zapadni Nepal, izvijestio je nepalski Nacionalni seizmološki centar dok su svjedoci rekli da je uzrokovao rušenje kuća na tom području i podrhtavanje zgrada u New Delhiju u Indiji. Nepalska agencija je objavila da se potres dogodio u 23.47 sati po lokalnom vremenu u okrugu Jajarkot u pokrajini Karnali. Jajarkot se nalazi oko 500 km zapadno od glavnog grada Katmandua.

Vlasti javljaju kako je najmanje 37 osoba poginulo u potresu, a još je na desetine osoba ozlijeđeno. Dužnosnici smatraju kako će broj poginulih još rasti, dodajući kako su brojna sela odsječena od svake komunikacije. Na području Rukuma poginulo je najmanje 20 osoba, javlja Daily Mail, a više se kuća urušilo. Još je u susjednom selu Jajorkot potvrđeno 17 poginulih. 

"Kuće su se srušile. Ljudi su izjurili iz svojih domova. Ja sam vani u gomili prestravljenih stanovnika. Pokušavamo saznati detaljnije podatke o šteti", rekao je policijski dužnosnik Santosh Rokka. Potres je zatresao zgrade u New Delhiju, udaljenom oko 600 km, prema Reutersovim svjedocima. Videosnimke na platformi društvenih medija X, ranije poznatoj kao Twitter, prikazuju ljude kako trče na ulicu dok se neke zgrade evakuiraju.

Njemački istraživački centar za geoznanosti (GFZ) procijenio je potres na magnitudu od 6,2 i dubinu od 10 km. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Satelitska snimka oluje Ciaran koja bijesni nad Europom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije