Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTA Optuženog za ubojstvo pustili iz pritvora, a nisu odlučili o dokazu

Zbog Vrhovnog suda odgoda Pejoviću

04.11.2008.
u 22:02

SPLIT – Vrhovni sud još nije odlučio o žalbi Državnog odvjetništva na izdvajanje jedinog dokaza u predmetu protiv Save Pejovića, bivšeg niškog specijalca, optuženog za dvostruko ubojstvo pred hotelom Jadran u Segetu, pa je tako današnja rasprava, prva na koju je Savo došao sa slobode – odgođena!

Kriva kvalifikacija
– Sramota, kakav je ovo sud, pa zašto su nas zvali kad su već znali da raspravu moraju odgoditi? – nije bilo jasno obiteljima ubijenih Nene Rakijara (18) i Nediljka Kozlice (22).

Ljudi su ogorčeni sudom, koji ih je uvjeravao da Pejović slobode neće vidjeti. Nisu, međutim, računali na to da su se zabunili glede kvalifikacije djela. Mislili su suci da je Pejović optužen za teško, a ne obično ubojstvo, pa su propustili vidjeti da su ga još prije 11 mjeseci trebali pustiti, jer je istekao maksimalan zakonski rok za pritvor bez pravorijeka.

Tužitelju Ivi Gašpareviću oštećene obitelji uručile su neke nove dokaze, no nije riječ ni o čemu spektakularnom, tek o opservacijama oca Nene Rakijara koji je posumnjao u Pejovića kada je ovaj pobjegao iz dućana nakon što ga je vidio.

Stare kosti
Ne očekuju previše od Gašparevića i optužbe. Kažu kako im se tužitelj izvlačio da ga bole kosti i da je pred mirovinu! Razmišljaju hoće li tužiti državu i policiju zbog aljkava rada prilikom pretrage kuće Pejovićeva punca u Segetu. Sud je izdvojio zapisnik jer nije bilo dovoljno svjedoka u trenutku pronalaska metka s tragovima oružja iz kojeg su ubijeni Rakijar i Kozlica.

– Nevjerojatno?! Pa kako je to moguće?! – ne mire se s očekivanim raspletom suđenja oštećene obitelji. I dalje su uvjereni da njihovu djecu nije ubio nitko drugi do – Savo Pejović! Sloboda mu očito godi. Znatno je živnuo, dobio koji kilogram te djeluje socijalizirano. Do sudnice su ga dopratili pravosudni policajci, koji su motrili da ne dođe do incidenta s članovima obitelji Rakijar i Kozlica.


Protuzakonito bio u pritvoru 10 mjeseci!

Vrhovni sud pustio Pejovića na slobodu!

Suđenje Savi Pejoviću: 'Triba mu presudit kao Sadamu, pred cilim mistom'



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije