Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dačić prijeti silom

Zbog uklanjanja spomenika kosovski branitelji prijete oružjem

kosovo
Reuters/Pixsell
26.12.2012.
u 20:19

Bivši pripadnici rasformirane postrojbe Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca zaprijetili su da će "vrlo lako ponovno obući čizme i odore i uzeti oružje".

Putem portala Preshevo jone, bivši pripadnici rasformirane postrojbe Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, mjesta u Srbiji na samoj granici Srbije i Kosova, zaprijetili su da će \"vrlo lako ponovno obući čizme i odore i uzeti oružje u ruke\" kako bi spriječili uklanjanje spomenika 27-orici poginulih pripadnika ove postrojbe ukoliko Srbija, kako je najavio srpski premijer i ministar policije, Ivica Dačić, ukloni spomenik koji je nedavno podignut u Preševu gdje Albanci čine gotovo 90 posto stanovništva, a Srbi 9 posto, javljaju agencije Beta i Tanjug.

- Mi kao bivši pripadnici i zapovjednici OVPMB zbog europskih integracijskih procesa smo dali prioritet dijalogu i nastojanjima da probleme rješavamo kroz razgovore, uz nadu kako će se zaustaviti represija Srbije prema etničkim Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Međutim, zbog stalnih provokacija žandarmerije i zbog prijetećih izjava Dačića ispada da Beograd ne zanima ni dijalog niti stabilnost u regiji - rekao je bivši zapovjednik Ljulji - Ljuljzim Ibiši, a Šefket Hasani, poznat pod
nadimkom Poeti (Pjesnik) rekao je da će se, \"ukoliko dirne u spomenik OVPMB u Preševu, Dačić susresti s 500 spremnih vojnika sa Zapada\".

Ivica Dačić je danas izjavio kako će, ukoliko vlasti u Bujanovcu i Preševu sami ne uklone spomenik, država to učiniti silom. - U Srbiji postoji pravna država. Ukoliko taj spomenik nije postavljen u skladu s našim zakonima i propisima, on će biti uklonjen - rekao je Dačić ocjenjujući kako je spomenik provokacija kojom se želi imputirati kako srpska vlast ne kontrolira dio svoga teritorija.

- To apsolutno nije moguće i može prijetiti tko god hoće, država je jača od svake prijetnje i očekujemo da se to pitanje narednih tjedana riješi. Moglo je biti riješeno za jedan dan, ali smo iskazali dobru volju da ne dolijevamo ulje na vatru. Ali, ako neće milom onda ćemo silom - rekao je Dačić.

>>\'Autonomija Srba u okviru nečega što nije priznato kao neovisno\'

Ključne riječi

Komentara 8

NO
novahrvatska
07:53 27.12.2012.

Potpora borcima za slobodu!

AN
ankicascreiber
23:52 26.12.2012.

10 puta me vise zanimaju vijesti iz Austrije, nego li s Kosova.

IB
istina_boli
06:45 27.12.2012.

Postaje zanimljivo. Ali neka, negdje se mora pocet, a onda ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije