Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Makedoniji

Zbog uhićenja radikalnih islamista u Makedoniji tisuće prosvjeduju

Prosvjedi u Makedoniji (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.05.2012.
u 18:39

U Skopju se na prosvjedu koji je počeo mirno okupilo nekoliko tisuća prosvjednika koji su izazvali nemire razbijanjem prozora na zgradi vlade u koju su pokušali ući, no policija ih je u tome spriječila.

U Makedoniji su se danas u nekoliko gradova održali prosvjedi Albanaca zbog uhićenja radikalnih islamista osumnjičenih za peterostruko ubojstvo. U Skopju se na prosvjedu koji je počeo mirno okupilo nekoliko tisuća prosvjednika koji su izazvali nemire razbijanjem prozora na zgradi vlade u koju su pokušali ući, no policija ih je u tome spriječila. Osim toga, zabilježeno je nekoliko incidenata, demolirana je i jedna autobusna stanica, a navodno  je i jedna novinarska ekipa napadnuta, piše B92.

Mediji pišu da su prosvjednici bili većinom mladi ljudi koji su uzvikivali ''Mi nismo teroristi, mi smo muslimani'', a nosili su transparente s natpisima ''Muslimani nisu teroristi''. Na transparentima se prozivalo i makedonsku vladu i premijera Nikolu Gruevskog kojeg su nazvali teroristom i četnikom.

Prosvjed je organiziran na društvenim mrežama, a medijima je poslano i priopćenje s objašnjenjem da se prosvjed održava zbog uvreda na račun islama. Osim u Skopju, prosvjedovalo se i u Tetovu i Gostivaru, a prosvjedi su najavljeni i u Strugi, Debru i Kičevu.

Makedonski premijer Gruevski pozvao je građane da postupaju u skladu sa zakonom te je dodao da je Makedonija multietnička i multikonfesionalna zemlja te da svi žive zajedno i da tako treba i nastaviti.

Komentara 377

KE
keating9
18:54 12.05.2012.

12.05.2012. u 18:42h E je napisao/la: 12.05.2012. u 18:24h keating9 je napisao/la: ...reci nam što je to islamista? _____________________________ to je čovjek koji govori \"Allahu ekber, Allahu ekber, Allahu ekber\"... ........................................................................ evo da se nadovežem na temu... es selamu aleikumum we rahmetullahi we barekatuhu :)

OB
-obrisani-
11:23 12.05.2012.

anticetnik-dje si bre?????? kad kreces na miting kao potpora ovim na slici????????

LE
Leoni
14:35 12.05.2012.

Anticetnik Protivustasic je Talibančić Mrzi Četnike (čitaj Srbe), mrzi Ustaše (čitaj Hrvate ) Tko bi on mogao biti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije