Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična smrt

Zbog ubojstva časne sestre osuđeni na doživotni zatvor

Lukrecija Mamić (1)
Glas koncila/PIXSELL
02.12.2011.
u 19:06

Zadovoljni smo što je sud usvojio svih šest optužbi koje smo podnijeli protiv njih – kazao je tužitelj Isidore Ntakarutimana

Dvojica srednjoškolaca osuđena su na doživotnu kaznu zatvora u Burundiji, zbog ubojstva hrvatske misionarke i časne sestre Lukrecije Mamić i talijanskog volontera Francesca Bazzanija, prenose agencije.

– Zadovoljni smo što je sud usvojio svih šest optužbi koje smo podnijeli protiv njih – kazao je tužitelj Isidore Ntakarutimana. Dvadesetogodišnjak i dvadesetčetverogodišnjak osuđeni su za otmicu, nelegalno posjedovanje oružja, pljačku, ubojstvo, zločinačko udruživanje i nanošenje tjelesnih ozljeda.

U napadu na samostan Kiremba u Burundiji ubijena je hrvatska časna sestra Lukrecija Mamić, redovnica Družbe službenica milosrđa.

Komentara 16

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
20:31 02.12.2011.

Nema tu čekanja kao kod nas! Stvari se rješavaju odmah. Da je njih branio hrvatski đavolji odvjetnik s vezama u pravosuđu, bili bi pušteni na slobodu u roku od pol sata, kao koljač iz vukove gorice!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
20:33 02.12.2011.

U Hrvatskoj nije važno je li krvnik krvnik i koliko je ljudi poubijao, u Hrvatskoj je važno brani li ga ovaj ili onaj odvjetnik i koji je zakon primijenjen, onaj od prije, ili onaj od sada! To je hrvatsko pravosuđe, zapravo krivosuđe i Hrvatska nije zaslužila zatvaranje poglavlja 23, sve dok u njoj ima i jedan jedini sudac iz vremena krvoločnog komunizma!

Avatar _Hedon_
_Hedon_
21:05 02.12.2011.

I ovi iz Burundija su pojam za nas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije