Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijek za karcinom

Zbog trave uzgojene za smanjenje bolova dvije godine zatvora

trava,konoplja,marihuana (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
16.10.2012.
u 18:19

Optuženik je 40-postotni invalid koji se bori s rakom. Bio je i smanjeno ubrojiv zbog ovisnosti, utvrđeno je

Branko P. (48) uzgojio je šest stabljika marihuane i od njih nasjeckao kilogram i pol “trave”. No, nije želio, tvrdi, na njoj zaraditi. Učinio je to, povjerovao mu je Županijski sud u Osijeku, kako bi si olakšao bolove. On je, naime, 40-postotni invalid, liječen od karcinoma, a zbog ovisnosti je, utvrđeno je vještačenjem, bio smanjeno ubrojiv.

Nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog zloporabe droge. Određeno mu je i liječenje od ovisnosti. Manje je to od najniže zakonske kazne za drogu, koja iznosi od tri do 15 godina zatvora. Marihuanu je koristio, ističe se u presudi, za vlastite potrebe, a olakotno je što je bio branitelj i otac je dvoje djece.

Upravo se za rata, 1993. godine, i susreo prvi put s drogom.

Marihuana je pronađena u njegovoj vikendici, bila je u teglama i velikim najlon vrećama, nije bila pakirana za prodaju. Branko P. čak je tri puta psihijatrijski vještačen tijekom suđenja. Jedan je vještak smatrao da nije ovisnik te je bio ubrojiv. Drugi je zastupao suprotan stav.

>>Kuću pretvorio u laboratorij za uzgoj marihuane

>>Otac stan pretvorio u laboratorij "trave", sin zalijevao biljke

Komentara 9

NI
nibunika
19:21 16.10.2012.

Teškim bolesnicima treba omogućiti korištenje marihuane (lake droge), ukoliko im pomaže u liječenju, a ne ih kažnjavati i to čak zatvorom (koji apsurd). To je manje zlo od korištenja morfija i sličnih legalnih opiodnih sredstava.

CP
copy paste
20:35 16.10.2012.

čovjek preživio karcinom,preživio rat u kojem se borio za državu,ali sumnjam da će preživiti ono što će mu ta ista država servirati.ako u zatvoru ne umre od tuge i jada,onda mu treba uručiti nobelovu nagradu za izdržljivost i toleranciju.pa dokle ćemo više biti taoci te lažne demokracije i lažne pravednosti pitam se.šta se u ovoj ludoj zemlji događa,koja je njena svrha,koja joj je budučnost?zašto jednostavno ne naprave što više zatvora i sve nas utamniče unutra,pa da samo veliki igrači,politička bagra i popadija dijele državu samo za sebe.danas je ulaznica za zatvor stabljika marihuane,a sutra će biti to što dišemo zrak i pijemo vodu....žalosno,stvarno žalosno pa nek sve ide u vražju ..

Avatar Betula alba
Betula alba
19:05 16.10.2012.

NE MOŽE se biti ovisnik o "travi"...veliki sam protivnik alkohola i droge; no nadam se da če uskoro doči vrijeme kad če se "trava" u bilo kom obliku koristiti za liječenje , jer je univerzalni lijek...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije