Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje

Zbog toplane i velikih investicija Karlovac odabrao drugu banku

banka
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.10.2013.
u 15:37

U Karlovačkoj banci kažu da su stabilni i likvidni, te da ova odluka neće utjecati na stabilnost poslovanja

Grad Karlovac, nakon dugogodišnje poslovne suradnje, više nema račun u Karlovačkoj banci. Podatak je to koji nam je potvrdila i Gradska uprava.

 Veći projekti Grada

 – Grad Karlovac je iz poslovnih razloga odabrao novu poslovnu banku s kojom će u narednom razdoblju biti u mogućnosti osiguravati financiranje sezone grijanja u Karlovcu putem Gradske toplane. Osim toga, sa novom ćemo bankom dogovarati i financijske instrumente koji će biti u funkciji realizacije većih projekata Grada Karlovca, stoji u priopćenju glasnogovornice Grada Ane Župančić.

 Naime, Grad je i prije za neke od višemilijunskih vlastitih građevisnkih projekata birao druge poslovne banke, pa u tom kontekstu i ova promjena nije neobična.

 – Grad Karlovac i Karlovačka banka oduvijek su dobro surađivali. Trenutačna odluka Grada o zatvaranju računa kod Karlovačke banke poslovna je odluka Grada.

 Karlovačka banka ne smije na odgovarajući način pratiti investicijski ciklus Grada s obzirom da ima ograničavajuće mjere nadzornih tijela. One banci onemogućavaju kreditiranje iznad određenih limita. Pored spomenutoga, kao i svaka jedinica lokalne samouprave, Grad po Zakonu ne smije imati dva ili više računa.

Banka je likvidna i stabilna te ova odluka Grada neće znatnije utjecati na poslovnu poziciju Karlovačke banke, pojasnio je Marijan Bakić, iz Odjela za odnose s javnošću Karlovačke banke.

 Krediti za grijanje

 Podsjetimo, Karlovačka je banka do sada pomagala u brojnim poslovni projektima Grada i gradskih tvrtki koje su se zaduživale. Posebno kada je u pitanju nabava energenata za prijašnje sezone grijanja.

Također, Karlovačka je banka lani u srpnju na održanoj licitaciji imovine Toplane d.o.o. u stečaju njenu imovinu kupila za 20 milijuna kuna i tako pomogla osnivanju nove toplane, ali i naplatila većinu potraživanja tvrtke koja je otišla u stečaj. No, ubuduće će, očito, neka druga banka osiguravati kredite za troškova nabavke energenata za grijanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije