Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južna Koreja

Zbog smrti 300 putnika tužiteljstvo traži smrtnu kaznu za kapetana broda Sewol

Lee Yoon-seok
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.10.2014.
u 09:30

Tužitelji tvrde da je kapetan, kojem će se suditi zbog ubojstva, propustio izvršiti svoju dužnost koju je kao kapetan imao

Tužiteljstvo Južne Koreje traži smrtnu kaznu za kapetana broda Sewol Lee Joon-seoka koji je potonuo u travnju ove godine. Tada je poginulo preko 300 osoba, donosi BBC.

Tužitelji tvrde da je kapetan, kojem će se suditi zbog ubojstva, propustio izvršiti svoju dužnost koju je kao kapetan imao. 

Brod je potonuo 16. travnja i na njemu je bilo 476 ljudi, mahom školaraca i studenata. Zakazala je službena akcija spašavanja koja je na mjesto potonuća stigla 30 minuta nakon ribara koji su na svojim brodicama uspjeli spasiti 172 putnika broda. 

Kapetan i tri člana posade optuženi su za ubojstvo 15. svibnja ove godine, a ostalih 11 članova posade tereti se zbog napuštanja broda. 

Tjeralicom je bio obuhvaćen i Yoo Byung-eun, vlasnik Chonghaejin Marine, u sklopu kojeg je brod vozio, ali ga vlasti nisu mogle pronaći. Tek 22. srpnja policija je otkrila da je pronađeno njegovo tijelo 415 kilometara južno od Seula. Njegova se smrt istražuje.

>> Predsjednica Park: Potezi kapetana trajekta jednaki su ubojstvu

>> Kapetan i troje članova posade trajekta optuženi za ubojstvo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije