Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lutao Dubravom

Zbog ranjenog Hunda zaplakale djevojčice koje su ga pronašle

Hund
Foto: Privatni album
1/4
17.09.2015.
u 22:06

Neki od ugriza već su zarasli, a neki su potpuno svježi i krvavi

Kad je stigao poziv da je pronađen ozlijeđeni pas u zagrebačkoj Dubravi, Petra Puvača iz Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet nije znala što je čeka.

- Prvo što sam pomislila kad sam ga vidjela bilo je da ga je netko gađao, rupe po njemu izgledale su kao od sačme – kaže P. Puvača. Psa su čuvale djevojčica koje su ga i pronašle. Plakale su jer je bio sav krvav i nije mogao stati na nogu.

- Odvela sam ga u veterinarsku ambulantu, čipa naravno nema. Nazvali smo ga Hund – priča volonterka. Nakon pregleda utvrđeno je da je riječ o njemačkom lovnom terijeru koji je, prema tragovima na vratu, dulje bio vezan. A rupe po njegovom tijelu, potvrdio je to i rtg snimak, nisu od sačme.

- Riječ je o ugrizima koji nisu jednako stari. Moguće da je Hund sudjelovao u borbama pasa, iako ne možemo biti sigurni. Na terapiji je antibioticima jer mu je potkožje puno gnoja, a neke od rana potpuno su svježe – objašnjava Petra. Zadržan je u veterinarskoj ambulanti, na skrbi je Udruge, ali ubrzo će mu trebati makar privremeni dom.

- Ne znam gdje ćemo ga smjestiti. S obzirom na to što je prošao, najbolje bi bilo da je kod nekoga tko nema kućnih ljubimaca, ili ako ima da je riječ o kujici. Kad vidi ljude veseli se, maše repom, ali psi su već druga priča. Super bi bilo da mu pronađemo dom u kojem će imati dvorište, travnjak, vinograd, slobodu – ističe Petra.

Potrebna joj je i pomoć za plaćanje veterinarskog računa. Uplatiti možete na račun udruge, IBAN HR0623400091110595995, a ostale informacije možete dobiti i na telefon 091/79-60-530.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije